پروژه کارآفرینی تولید الکل از خرما42ص
پروژه کارآفرینی تولید الکل از خرما42صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : درخت خرما یکی از مقدس ترین و قدیمی ترین درختان میوه شناخته برای انسان است پیدایش درخت خرما در جهان از دوران دوم زمین شناسی آغاز شده اما زمان پی بردن انسان به ارزش غذائی خرما و کاشت درخت آن به شش هزار سال پیش از میلاد می رسد.مبداء اصلی این گیاه بدرستی مشخص نیست. بعضی از دانشمندان مبداء اصلی آن را در اسیا و کرانه های خلیج فارس و گروهی دیگر زیست گاه اصلی خرما را شمال آفریقا یا شبه قاره هند می دانند. بر اساس شواهد باستان شناسی قدمت کشت نخل خرما در ایران به بیش از شش هزار سال می رسد. در حال حاضر خرما در هر پنج قاره دنیا و در بیش از 30 کشور کشت و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید الکل از خرما
محل اجرا : شهر صنعتی البرز ( قزوین )
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
معرفی طرح : خرما، Phoneixdactylifera، گیاهی است از جنس فونیکس و خانواده پالماسه یا نخل. بیشتر گونههای جنس فونیکس به عنوان گیاه زینتی در درون یا بیرون خانهها پرورش داده میشوند و تنها گونهای که میوه آن مصرف خوراکی دارد همان خرمای معمولی است. این گیاه عمدتاً به خاطر میوههای بسیار شیرین و خوشمزهاش در بسیاری از نقاط جهان کاشته میشود. گیاهشناسان معتقدند که به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمینهای حوالی خلیج فارس منشا گرفته است. خرما در دوران باستان به فراوانی در سرزمینهای بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته میشود که محدوده پراکنش آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوضه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمیگرفت. شواهد باستانشناسی مربوط به کشت خرما در غرب عربستان به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشینها آن را در واحههای بیابانی میکاشتند. اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها به تدریج خرما از آسیا و عمدتاً خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریکا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومکزیکو و کالیفرنیا معرفی کردند تا جایی که کالیفرنیا امروزه یکی از تولیدکنندگان خرما است. خرما از قرنها پیش در جنوب ایتالیا، سیسیل و یونان کاشته میشد اما میوه قابل توجه و خوراکی در این نواحی به بار نمیآورد. میوه خوراکی خرما از زمره غذاهای اصلی مردم الجزایر، مراکش، تونس، مصر، سودان، عربستان، ایران و... به شمار میآید. امروزه پیشرفتهای کشاورزی و تکنولوژی باعث پیشرفت و بهبود صنعت کشت خرما شده است.عراق همواره بزرگترین تولیدکننده خرما در جهان بوده و سالانه نزدیک به ۶۰۰ هزار تن خرما تولید میکند. بصره به خاطر ارقام بسیار مرغوب خرما شهرت جهانی دارد. جنس فونیکس در ایران تنها دارای یک گونه است که همان خرمای معمولی یا خوراکی است. این گونه در مناطق گرمسیری جنوب ایران کاشته میشود و دارای فرمهای اصلاح شده بسیاری است. در ضمن گونهها و فرمهای زینتی چندی نیز از این جنس به ایران وارد شده است. معروفترین و پرطرفدارترین نوع خرما در ایران خرمای مضافتی بم است. از زمره سایر واریتههایی که در سایر کشورها متداولترند میتوان به واریتههای «هیانی»، «خدر اوبی»، «خستاوی»، «مکتوم»، «سعیدی»، «امیر حاجی»، «برهی»، «زهدی» و... اشاره کرد. گیاه خرما صرف نظر از واریته آن نوعی نخل راست قامت است که ارتفاع آن به ۳۶ _ ۳۰ متر میرسد. تنه خرما از بقایای به جامانده از غلاف برگها به وجود میآید. برگهای خرما پرمانند، بزرگ و به طول شش متر است. هر برگ از درون غلافی خارج میشود که توسط شبکهای از فیبرها احاطه میشود. گلهای کوچک و معطر آن روی دو گیاه نر و ماده پدیدار میشوند. گلهای ماده سفید و گلهای نر شیری رنگ و چرمیاند. هر خوشه بزرگ گل ممکن است حاوی ۱۰۰۰۰ _ ۶۰۰۰ گل باشد. میوه خرما مستطیلی شکل با پوستی به رنگ قهوهای تیره متمایل به قرمز یا زرد _ قهوهای است. پوست میوه پس از رسیده شدن بسیار نازک و لطیف میشود. گوشت آن نیز بسیار شیرین و حاوی یک هسته منفرد و بسیار سخت است. در اطراف درخت ۱۶ _ ۶ ساله پاجوشهای بیشماری وجود دارد که میتوان با انتقال هر یک از آنها به جای مناسب، اقدام به تکثیر گیاه خرما کرد. گیاه خرما مقادیر زیادی گرده تولید میکند که توسط باد جابهجا میشوند اما مسافت زیادی را طی نمیکنند. در نخلستانها هر درخت نر برای بارور ساختن و گردهافشانی ۵۰ _ ۴۸ درخت ماده کفایت میکند. امروزه در عربستان و نواحی محدودی از آسیا و آفریقا و همچنین کالیفرنیا برای تسهیل عملیات گردهافشانی، از گردهافشانی مصنوعی استفاده میکنند. اما در گردهافشانی سنتی خوشه گلهای نر شکفته شده را به طور وارونه روی خوشههای ماده قرار میدهند و به وسیله طناب یا نخقیطانی آن را محکم میبندند تا با رشد خوشه و آویخته شدن آن، خوشه نر سر جایش بماند. در مواردی نیز گردهها را خشک میکنند و مدت ۶ ماه در شرایط دمایی مناسب نگهداری میکنند.میوه خرما را معمولاً تازه مصرف میکنند یا از آن در تهیه خوراکیهایی مانند کیک، کلوچه، انواع شیرینی، نان خرمایی، پودینگ، بستنی، مربا، ژله، شربت، شیره، سرکه و الکل استفاده میکنند. از بقایای دورریختنی میوه نیز در تهیه غذای دام و طیور استفاده میکنند. در غنا و ساحل عاج از شیره خرما، ملاس و الکل استخراج میکنند. ۱۰۰ گرم میوه تازه خرما دارای ۱۴۲ کالری انرژی است به علاوه حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن و... نیز هست. از پودر هسته خرما هم برای تغذیه جوجهها استفاده میشود. هسته خرما دارای مقادیر زیادی پروتئین، چربی، کربوهیدرات، استرول و استرون است. از روغن موجود در هسته در صابونسازی و تهیه محصولات آرایشی استفاده میشود. در کشورهای ایتالیا و اسپانیا از برگهای خرما در انجام آیینهای مذهبی استفاده میشود. در شمال آفریقا نیز از برگها برای ساخت کلبه، آلونک، سبد، پرده، بادبزن و وسایلی از این دست بهره میگیرند. دمبرگهای چوبی خرما منبع سلولز است و در ضمن از آن در ساخت جارو، عصا، چوب پنبه ماهیگیری و حتی برای سوخت نیز استفاده میشود. از تنه نخلهای قدیمی در ساخت برخی از اجزای داو (انواع قایقهای بادبانی در خلیج فارس)، آب برها و پلها کمک میگیرند. علاوه بر تمامی اینها میوه خرما دارای مصارف پزشکی نیز هست. خرما به خاطر داشتن مقادیری تنین، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسیداسکوربیک و تریپتوفان و... دارای خواص درمانی است و از آن در درمان سرماخوردگی، گلودرد، تب، ناراحتیهای کبدی و احشایی استفاده میشود و حتی آن را برای رفع مسمومیت با الکل نیز مفید دانستهاند. درخت خرما در شرایط آب و هوایی گرم و تمام آفتابی به خوبی رشد میکند و میوه میدهد. در مناطقی که شرایط چندان مناسب نباشد ممکن است که درخت خرما رشد کند اما میوه نمیدهد. حداقل دمای مورد نیاز در فصل رویش و گلدهی برای خرما در حدود ۵/۱۷ درجه سانتیگراد است و تنها در مناطقی میوه میدهد که فصل رویش در آن گرم و طولانی و بدون بارندگی یا با بارندگی اندکی همراه باشد. گیاه خرما نسبت به خشکی مقاوم است اما برای به بار نشستن و تولید محصول مرغوب به آبیاری نیاز دارد. این گیاه خاکهای شنی، آهکی و رسی را ترجیح میدهد و در مجموع در بیشتر خاکهای سنگین و به خوبی زهکشی شده، رشد میکند. تهویه مناسب خاک از فاکتورهای مهم رشد خرما است. خرما به طور چشمگیری نسبت به قلیایی بودن خاک مقاوم است تا حدی نیز نسبت به شوری خاک مقاوم است. اما شوری بیش از اندازه به شدت بر میزان محصول و باروری آن تأثیر میگذارد. تکثیر درخت خرما از طریق بذر و عمدتاً با انتقال پاجوشهایی که در اطراف گیاه والد به وجود میآیند، میسر میشود. میزان محصول نخلهای ۸ _ ۵ ساله در حدود ۱۰ _ ۸ کیلوگرم است اما این میزان در نخلهای ۱۳ ساله به ۸۰ _ ۶۰ کیلوگرم میرسد. برخی از ارقام اصلاح شده محصولی معادل ۱۰۰ کیلوگرم هم تولید میکنند. برداشت محصول خرما عمدتاً با برداشت کل خوشه همراه است. پس از برداشت خوشه آن را در شرایط دمایی مناسبی انبار میکنند تا میوهها کاملاً رسیده شوند. میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید چهار مرحله را پشت سر بگذارد که عبارتند از ۱) مرحله نخست که ۱۷ هفته طول میکشد و حاصل آن میوهای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و ذخیره قند آن را گلوکز و فرکتوز تشکیل میدهند. ۲) مرحله دوم شش هفته به طول میانجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است اما رنگ آن به زرد _ نارنجی یا قرمز تغییر مییابد و ذخیره قند آن عمدتاً ساکاروز است. ۳) مرحله سوم که به آن رطب میگویند، چهار هفته طول میکشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوهای است. ۴) مرحله چهارم دو هفته طول میکشد. در این مرحله میوه رسیده است و وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت میشود و برای رسیدهتر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار میشود. شرایط دمایی و طول مدت انبارداری بسته به رقم خرمای برداشت شده فرق میکند. خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن در کتاب مقدس 42 بار تکرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی تا حدی نا آشنا است و آنرا فقط در کیک و شیرینی مصرف می کنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در کشورهای عربی بعنوان یک غذای اصلی بکار می رود .
اهمیت نخل خرما و جایگاه ان در کشور ایران : خرما میوه ای است با ارزش غذائی بالا که به علت دارا بودن مواد قندی قابل توجه (حدود 70%) علاوه بر مصرف غذایی در صنعت نیز موارد استفاده فراوان دارد. مصارف مختلف خرما در صنعت شامل شیره خرما شهد خرما (عسل خرما )، قند مایع، سرکه خرما،الکل، عصاره نوشابه و خوراک دام می باشد و از هسته آن روغن کربن اکتیو، لوریل الکل، مواد موثر سطحی و از ضایعات آن در ترکیب خوراک دام و طیور و از برگ خرما در ساخت انواع ظروف بافتنی، حصیر و از تنه و چوب خرما در کارخانجات نئوپان سازی و کاغذ سازی و همین طور پوشش ساختمانها و پلها استفاده می کنند. خرما به عنوان غذای دوره بحران نظیر سیل،زلزله و جنگ و خشکسالی و همچنین به عنوان غذای اصلی قشر فقیر در مناطق محروم و به ویژه در کشورهای جهان سوم که با مشکلات سوءتغذیه و گرسنگی مواجه هستند نقش مهمی را ایفا می کند. علاوه بر موارد فوق خرما به دلیل ویژگی های منحصر به فرد نظیر مقاومت به خشکی و کم آبی،تحمل شرایط نا مساعد آب و خاک در زمره معدود گونه های گیاهی است که توانسته گسترش و اسکان انسان در سرزمین های گرم و لم یزرع دنیای قدیم را امکان پذیر سازد. خرما موارد مصرفی مختلفی دارد که به علت دارا بودن خواص زیاد و مقوی بودن آن نوع مرغوبتر آن مصرف خوراکی دارد و نوع با کیفیت پایین تر آن در تولید نان , کیک , الکل , اسید و خیلی از محصولات دیگر که هنوز یافت نشده اند بکار می روند. خرما یا به انگلیسی DATES میوه ای است بهشتی و بسیار مقوی ، که مواد معدنی بسیاری چون آهن ، پتاسیم ،روی ، منگنز، و ویتامین A – B - E را داراست. تحقیقات درباره ی خرمانشان داده که این میوه می تواند پیش گیری بسیاری از سرطان ها مانند سرطانکولون، معده و غیره را در پی داشته باشد.یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را صورتگرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آنبنوشید، خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است از آنجا که که زیادی اسیدمعده باعث ترش کردن و دل درد می شود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانیدفرمول چینی ها در طب سنتی استفاده کنید. بدین طریق که 2 تا 3 عدد خرمای تازه و لهشده را در آب جوش بیندازید بعد آن را هم زده و بنوشید. خرما را به عنوان میوه نیزمی توانید مصرف کنید. هم چنین حتما برای خواب راحت تر و آرامش بیشتر شام خود را درحدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میلکنید. خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است سعی کنید به جای قند وشکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده ی بیش تریببرید. ورزش کاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانه ای مقوی که باخرما باشد استفاده کنند. برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناستازه یک قاشق پودر نارگیل ، و یک قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط کن ریخته و معجونفراهم آمده را میل فرمایید. صد گرم تازه آن دارای 163 کیلو کالری 0.9 گرمپروتئین ، 0.3 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ، 30 میلی گرم فسفر ،1.3 میلی گرم آهن ، 51میلی گرم کلسیم و 10 میلی گرم ویتامین C می باشد. صدگرم خشک آن دارای 300 کالری ، 2 گرم پروتئین ، 0.6 گرم چربی ، 73 گرم گلوسید ، 60 میلی گرم گوگرد، 50 میلی گرمفسفر، 650 میلی گرم پتاسیم ، 65 میلی گرم منیزیم ، 70 میلی گرم کلسیم ،2 میلی گرمآهن ، 2/2 میلی گرم نیاسین ، سدیم و ویتامین A آن قابل توجه نیست.
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : این طرح یکی از طرح های جدید و دارای بازده بالا در صنعت میباشد ، در حال حاضر قسمت اعظم نیاز کشور به این محصول در داخل کشور تامین می گردد ، خود کفا بودن در این محصول باعث شده که رقابت در دخال کشور شدید باشد به همین دلیل کیفیت نقش مهمی را در این طرح ایفا می کند.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : علاوه بر اشتغالزایی مناسبی که این طرح می تواند ایجاد نماید ، سودآوری اقتصادی آن نیز می تواند قابل توجه باشد و همچنین می تواند صنعت کشور را در این بخش تا حدودی به خودکفایی و عدم نیاز به وارد کردن این محصول سوق دهد .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 28 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : خرما میوه ای بسیار قدیمی است و نام آن درکتاب مقدس 42 بار تکرار شده است . این میوهپرخاصیت برای مردم شکورهایاروپایی وآمریکایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط درکیک وشیرینی مصرف می کنند ولی درخاورمیانهو مخصوصا در کشورهای عربی بعنوانیک غذای اصلی بکار می رود .یهودیان معتقدند درخت خرما درفلسطینو یااسرائیلامروزی بفراوانی وجود داشته استبطوریکه در ناحیه بین دریایگالیله ودریای مرده جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .مسلمانان معتقدند کهحضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلماین درخترا خلق کرده اند . در دیانتمسیح، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت وروح شهدائی است که در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .
ترکیبات شیمیاییخرما دارای 25 درصدساکاروز، 50درصدگلوکز ، و موادآلبومینوئیدی،پکتین و آب میباشد . بعلاوه دارای ویتامینهای مختلف منجمله ویتامین A,B,C,E و مقداری املاح معدنیمی باشد .
خواص داروئی: درخت خرما خواص بیشماری دارد و می توان گفتکه از تمام قسمتهای این درخت می توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می گوید کهخواص درخت خرما باندازه روزهای سال است.از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهیه میکنند . از هسته آن نان و ازمیوه خرماشرابوعسل . همانطور که می دانیمخرما تنها میوه ایست که درصحرا وجود دارد و طبیعتاین درخت را به مردم صحرا داده است که تمام احتیاجات خود را از آنر فع می کنند . مردم صحرا هسته درخت خرما را در کرده و از آن نان می پزند یا در این هسته را بوداده و از آن بعنوانقهوه استفاده می کنندزیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده وبعنوان غذای مقوی بهشترهای خود می دهند و معتقدندکه این غذا ازگندم و جو مقوی تر است . اعراب از قدیم اعتقاد داشتند که خرما انرژیخورشید راگرفته و در خود ذخیره می کنند و این انرژی با خوردن خرما به بدن آنها منتقل می شود . اعراب از خرمای کال نیز استفاده می کنند و معتقدند که اثرات درمانی بسیاری دردمنجمله خرمای سبز تقویت کننده اعمال جنسی وانرژی زا یم باشد . حتی هسته خرمای سبز را نیز دم کرده و پمادی از آن تهیه می کنند که برای زخمهایآلات تناسلی بکار می رود . اثر دیگر معجزه آسای هسته خرما از بین بردنتورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از در هسته خرما درست کرده و آنرا رویچشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است .زندگی پرمشغله وناراحتی های روانی که میل جنسی را در بعضی از اشخاص از بین می برد بهترین علاجشخوردن مداو م خرما است که میل جنسی را باین اشخاص باز می گرداند . در زمانهای قدیمهمواره خرما را برای قدرت و انرژی بکار می برده اند و هنوز بهترین میوه برایبازیافتن انرژی و قدرت جوانی است .گلهای درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند . طعمگلهای درخت خرما تلخ است و اثر مسهلی درد
مضرات مواظب باشید درخوردن آن افراط نکنید زیرا دارایقندزیادی است . در این صورت آنهایی کهلوزالمعدهحساس دارند و یا آنهایی که بیماریقند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند. ردهتک لپهایهانه تنها از لحاظ تفاوت در تعداد لپهیها ازدولپهایها متمایز هستند بلکه از نظر اختصاصات دیگری مانند اختصاصات جنینی شناسی، ریخت شناسی و تشریحی نیز با دو لپهایها تفاوت دارند. گیاهان راسته چمچمه داران Spadisiflorole با دارا بودن گل آذینسنبله عادی و محوری ضخیم ساده و یا منشعب به نام میله (اسپادیس) مشخص هستند. دانههای این گروه گیاهی آلبومن دارند و وجود چمچمه در گل آذین آنها نشانهای ازچگونگی تکامل در این گروه و نیز معرف به تحلیل رفتن قطعات گل در آنهاست. تیره خرما palmaceae یکی از تیرههای مهم اینراسته است.
گیاهانی به صورت درخت تنهای بدون انشعاب (stipe) ، درانتهای تنه دارای یک دسته برگ با رگبرگهای شاخهای و یا پنجهای هستند. پهنکبرگها در طول رگبرگ ثانوی معمولا دارای پارگی و شکافهای طولی عمیق است. گل آذینمعمولا به شکل اسپادیس منشعب و به صورت سنبلهای مرکب است که بوسیله یک چمچمه مشترکو چمچمه ثانوی پوشیده میشود. گلها غالبا تک جنسه دارای 3 کاسبرگ ، 3 گلبرگ ، 6پرچم و 3 تا برچه هستند. این تیره دارای 23 جنس و 1200 گونه است که روی همرفته تیرهای بزرگ و بسیار مشخص را در سراسر مناطق استوایی مرطوب تشکیل میدهند. مراکز اصلی انتشار نخلها عبارتند از: آفریقا ، آمازون ، سواحل استوایی آفریقا ،آسیا ، هند و مالزی. تیره نخل در دوره کرتاسه ظاهر شده و در طول دوره گسترش تنوعیافته است. اختصاصات دستگاه رویشیتنه خرماتنههای راست و استوانهای و به شکلستون: ارتفاع آنها در نارگیلها گاهی تا 80 متر میرسد و در انتها تاجیاز برگهای بسیار بزرگ دارند. تنههای بالارونده یا پیچان: بسیارنرم و قابل انعطاف و طنابی شکل هستند، این ساقهها گاهی بوسیله برگهای خادار بهتکیه گاه چسبیده و بالا میروند. طول این تنهها که باریک هستند از 100 تا 400متغیر است. تنههای تحلیل رفته و کوتاه: در بعضیاز نخلها که آنها را نخلهای بدون ساقه هم میگویند، طول تنه از چند سانتیمتر تجاوزنمیکند. تنه یا ساقههای منشعب: در این گروهاستیپ به معنای واقعی وجود ندارد و این دسته از نخلها بسیار نادرند و ساقه دارایانشعابات دو شاخهای است. برگ خرماتیپ شانهای یا تیپ نخل و نارگیل: دراین تیپ شاخکهای برگ نامنظم و غالبا پاره شدهاند. تیپ بادبزنی شکل: در این تیپ ، برگهاعمومی پایا هستند و چندین سال روی ساقه باقی میمانند. سقوط آنها مانند دو لپهایهابه صورت یکپارچه صورت نمیگیرد بلکه پایین آنها پاره شده و به صورت رشتههای فیبریبرای مدت طولانی و نامعلوم روی ساقه باقی میمانند در اصطلاح لیف خرما را تشکیلمیدهند.
استیپ خرما با آنکه قطر زیادی دارد، همیشه ساختار اولیه وبه عبارت دیگر ساختار اصلی ساقه تک لپهایها را حفظ کرده است. دسته آوندی درحلقههای هم مرکز محیطی ساقه بسیار زیاد و کوچک هستند و به علت کمی آوندهای چوبی ونداشتنحلقهاسکلرانشیمی در اطرافشان سختی کمتری دارند. دستههای آوندی حاشیهساقهپس از پس طی چند میانگره به تدریجمتوجه بخش مرکزی آن شده و در چند گره بعدی وقتی در مرکز قرار گرفتند با یک خمیدگیمتوجه خارج ساقه گردیده وارد برگ میشوند. در ساختار برگ همپارانشیمییکنواخت وجود دارد و د زیر سطحرویی آنها پارانشیم نردهای دیده نمیشود. ساختار عمومی گل در نخلهاگلهادر اصلهرمافرودیتهستند. نخلها یکپایه هستند یا دو پایه. در گونههای یکپایه مانندنارگیل ،گلهای نر در انتهای اسپادیس یا محور گل آذین و گلهای ماده در قاعده آن قرارمیگیرند. گل نر و گلهای ماده خرما باهم تفاوت دارند. یعنی گلهای ماده از گلهای نردرشتترند. میوه همیشه یک برچهایاست و بر حسب حالات مختلف به صورت سته و شفتی است که غالبا با پولکهای همپوش پوشیدهمیشود. دانه دارای جنینی کوچکفاقد ریشهچه و سرشار از آلبومن است. رده بندی تیره خرماطایفه phytelephasieae که شامل دوگروه است و گل فاقد پوشش و میوه مرکب و گل دارای پوشش و میوه سادهاست. طایفه carypheae که شامل دو گروه بهصورت برچههای آزاد و برچههای پیوسته است مانند جنسخرما
طایفه Lepidocarpeae که شامل دو گروه است و میوه محصور در پولکهای همپوش ومیوه برهنه و فاقد پولکهای همپوش است. مانند جنس رافیا طایفه بوراسهکه شامل دو گروه ،برگها بادبزنی شل و دارای تقسیمات پنجهای و برگها دارای تقسیمات شانهای و پرمانند است. مانند جنس لاتانیا. طایفه Cacoseae ، میوه شفت دارایهسته منفذدار مانند جنس نارگیل. طایفه Areceae ، میوه شفت دارای هستهفاقد منفذ مانند جنس آرکا. کاربرد و اهمیت اقتصادی گیاهان تیره خرمانخلها نقش مهمی در اقتصاد ضعیفمردم مناطق استوایی دارند و از نظر تامین غذا و صنایع محلی حائز اهمیت فراوانهستند. میوه نخل یا خرما در الجزایر ، مصر ، ایران و برخی از کشورهای عربی خوراکیاست. از چوب و برگ نخلها در صنعت استفاده زیادی میشود. از شیره عدهای از نخلهامانند رافیا در تهیه نوشیدنیها استفاده میشود. در آمریکای گرمسیری از آلبومندانههای گونای نخل به نامفیت الفاسماکروکارپابه عنوان عاج گیاهی استفاده میکنند.
روش تولید الکل خرما : 1- ابتدا خرما را با آب مخلوط می کنند به نحوی که به میزان 50% آب و 50% خرما باشد.سپس آن را در معرض حرارت 25 درجه سانتیگراد قرار می دهند که در این حرارت قدرت حلالیت قند بالا رفته و باعث جدا شدن قند خرما می شود. 2- با استفاده از یک دستگاه پرس تفاله و هسته خرما را از شیره حاصله جدا می نمایند که شیره رقیق خارج شده دارای 45% قند می باشد.زمان مورد نیاز این کار 1 تا 2 ساعت پیش بینی می شود.پس از این مرحله شیره و تفاله تفکیک می گردد. 3- در اینجا سه مخزن شیره رقیق موجود می باشد که شیره ها در اینجا ذخیره می شوند و به 2 بخش تقسیم می شوند که بخشی برای تولید الکل و بخشی برای تولید شیره غلیظ استفاده می شوند. 4- در این مرحله با عبور شیره از فیلتر ها ذرات موجود جدا شده و شیره شفاف می گردد. 5- در این قسمت شیره بدست آمده در دیگ های پخت تحت خلاء قرار می گیرند. دمای مورد نیاز 75 – 80 درجه و فشار مورد نیاز 540 – 560 میلی متر جیوه و زمان پخت 2/5 ساعت می باشد که غلظت شره را به 70% می رساند. 6- شیره بدست آمده در مرحله 5 در مخازنی که برایآن در نظر گرفته شده است ذخیره می شود. 7- در این مرحله قوطی هایی که برای بسته بندی در نظر گرفته می شود شسته و خشک می شود. 8- عملیات بسته بندی شیره انجام می شود. 9- مخزن رشد مخمر در این بخش می باشد که با آب و نیترات آمونیوم و سایر مواد کمکی جهت تسریع رشد اضافه می گردد. 10-در این بخش به وسیله همزن اکسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تامین می گردد. مدت زمان مورد نیاز در این مرحله 2/5 ساعت می باشد. 11-در این مرحله شیره بدست آمده از مرحله 3 به فورمنتور هایی که در این مرحله کار گذاشته شده انتقال می یابد و با مخمر هایی که در مرحله 9 و آماده شده اند ترکیب می گردند.فورمنتورها تمام شرایط لازم برای ترکیب را دارا می باشند.به شیره موجود در فورمنتور ها 45% آب اضافه می شود و در نهاین مخمرها قند موجود در شیره را به الکل تبدیل میکنند
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از شرکت طراحی فرآیندهای شیمیایی فراتک: با هماهنگی های صورت گرفته برای بازدید یکی از کارخانه های بزرگ تولید کننده این محصول در داخل کشور اقدیم نمودیم ، در بازدید صورت گرفته به بررسی روش تولید محصول و نقشه های محصول پرداختیم ، ماشئین آلات و سیستم های تولید را مورد بررسی قرار دادیم .
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید کالایی مانند این که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، استفاده از ماشین آلات کلاس A جهانی و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص می تواند به داشتن خلاقیت و نوآوری در تولید محصول کمک شایانی نماید.
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
توجیه اقتصادی محصول :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ) در زمینه فروش محصولات می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .
فصل سوم امور مالی طرح
زمین :
محوطه سازی :
ساختمانها :
ساختمان و محوطه سازی : 220 + 1580 = 1800
میزان سرمایه گذاری : محاسبه هزینه ها : هزینه های ثابت و متغییر طرح : محاسبه سود و زیان ویژه ( ارقام به میلیون ریال )
تاسیسات مورد نیاز :
ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی : وسایل نقلیه :
تاسیسات اداری :
هزینه های قبل از بهره برداری :
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و مزایای پرسنل تولیدی :
هزینه سوخت و انرژی :
استهلاک و تعمیر و نگهداری :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به بررسی های انجام شده و مطالعات صورت گرفته که نتایج آن را در جداول بالا مشاهده نمودید و بر اساس مطالعات مشاهده ای صورت گرفته از واحد تولیدی داخلی و با مطالعه بر روی واحد های تولید کننده خارجی می توان به این نتیجه رسید که این واحد تولیدی در صورت بهره مندی از تسهیلات مالی مناسب و در صورت بهره گیری از نیروی انسانی مجرب و متخصص و با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات روز دنیا می تواند به عنوان یک شغل زودبازده مطرح شده و سود دهی ایده آلی را نسیب متقاضی نماید . جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |