پروژه کارآفرینی تولید پروفیل پلاستیک36ص
پروژه کارآفرینی تولید پروفیل پلاستیک36صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : اولین قدم در موردصنعت پلاستیک، توسط فردی به ناموایسا هیکاتانجام گرفت که تلاش میکرد مادهای بجای عاج فیل تهیه کند. چونعاج فیل بعنوان مادهای سخت ، گرانقیمت و همینطور کمیاب کاربردهای فراوانی داشت. ویتوانستنیترات سلولزرا (که به غلط نیتروسلولز گفتهمیشود) ازسلولز تهیه کند. پس نیترات سلولز اولین پلاستیک با منشا طبیعی است. یک ویژگی مهم مواد پلاستیکی در صنعت ، فرآیند پذیربودن یا Processible بودن آن است. اگر مادهای قابل ذوب یا قابل حل باشد، درصنعت قابل استفاده است و گرنه نمیتوان از آن استفاده صنعتی کرد. چون نمیتوانیم آنرا برای تهیه مواد بکار ببریم.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید پروفیل پلاستیک
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید پروفیل پلاستیک می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های صنعتی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 21 نفر میباشد . تاریخچه و سابقه مختصر طرح : سلولز نه قابل حل و نه قابل ذوب است و قبل ازذوب تجزیه میشود. پس فرآیند پذیر نیست. اما نیترات سلولز هم قابل حل و هم قابل ذوباست. یعنیوایسا هیکات، سلولز فرآیند ناپذیر را به نیترات سلولز فرآیندپذیر تبدیل کرد. نیترات سلولزایراداتی دارد. از این رو تلاشبرای جایگزین کردن یک پلاستیک دیگر به جای آن آغاز شد. در سال 1908مایلزاستات را تهیه کرد که هم مزیت نیتروسلولز را دارد و هم کارکردن با آن آسانتر است وخطرات کمتری دارد. اولین پلاستیک سنتزی ،رزین فنل- فرمالدئیدبود که در تلاش برای ساخت مواد پلیمری کاملا سنتزی ، در سال 1907لئو بلکندموفق شد از متراکم کردنفنل بافرمالدئید ، رزین فنل فرمالدئید را که بعدها تحت عنوانبالکیت(بعنوان محصول نهایی)نامیده شد، تولید کند. اینرزینهم در محیطهای اسیدی و هم قلیایی قابلتهیه است.
فنوپلاستها از متراکم شدن فنل با فرمالدئید در محیط اسیدی یا بازیفنوپلاستیا رزین فنل-فرمالدئید حاصلمیشود. ماکزیمم PH که در صنعت با آن کار میشود 8/5 است و برای ایجاد این PH البتهدر محیط بازی به محیط ،NH3 یا NaOH اضافه میشود. برای این که چسب نجاریحاصل شود، در انتهای مولکول ، باید گروه OH باشد. هر چه گروههای OH بیشتر باشدچسبندگی بیشتر خواهد بود. پس برای تولید چسب بهتر ، باید فرمالدئید اضافی برداریم. بهترین چسب آن است که گروه فرمالدئید آزاد داشته باشد. این پلاستیکها از متراکم شدناوره یاملامینبا فرمالدئید در محیط اسیدی یا بازیبدست میآیند. دمای این واکنش باید بین 60تا 80 درجه سانتیگراد باشد. چسب فنل فرمالدئید بعلت بدبویی در بازار نیست. ولی اینچسب ، در بازار موجود است. ملامینیا 8 ، 4 ، 6 _ تری آمینو _ 1 ، 3 ، 5 _ تری آزیدبافرمالدئید میتواند در محیط اسیدی یا بازی ،واکنش چند تراکمیانجام دهد وبرحسب شرایط تنظیم واکنش ،پلیمر یک بعدی ایجاد کند. وقتی که شرایط را با تنظیم PH در محیط اسیدی و دمای زیادتغییر دهیم، پلیمر یک بعدی به سه بعدی تبدیل میشود و همراه با 20 درصدکائولنتبدیل بهفرمیکالمیشود که ماده استخوانی روی میزهایکابینتهاست که در خلا تحتفشار بالا پرس میشود. حال اگر 40 - 30 درصدکربناتکلسیم اضافه کنیم، تبدیل به زیر سیگاری و مواد دیر اشتعال پذیر میشود که قیمتآن ، فوقالعاده افت میکند. اما قدرت مکانیکی آن بالا میرود. کلید و پریزبرق بدون استثنا از اینماده میباشد.
ترموپلاستها پلیمرهایی هستند که در اثر فشار ، تغییر شکل میدهند و بعد ازحذف نیروی خارجی ، این تغییر شکل همچنان ادامه مییابد و باقی میماند. به عبارتدیگر ،خاصیت پلاستیسیتیدارند. این پلیمرها در اثرگرمابتدریج نرم میشوند و با افزایش دما بهحالت فیزیکیجامد خود تبدیلمیشوند. این خصلت ، کاربرد این پلیمرها را تضمین میکند یا بوجود میآورد. اگرترموپلاستیکی را بصورت پودر یا حلقههای کوچک حرارت دهیم، ابتدا نرم و سپس مذاب ووسیکوز میشود و اگر آنها را قالب بگیریم، شکل قالب را به خود میگیرد.
پلاستیک چیست ؟ پلاستیک یک تولید بیثبات است و می تواند انعطاف پذیر یا سخت باشد ، شفاف و یا کدر باشدو می تواند شبیهانواع طبیعیچوب ، یا ابریشم باشد . پلاستیک در ساختن اسباب بازی و دریچه های قلباستفاده می شود . اگرچه بیش از ۱۰۰۰۰ نوع پلاستیک مختلف وجود دارد . ماده اصلیسازنده پلاستیک نفت و یا گاز طبیعی است . این سوختهای فسیلی گاهی اوقات با دیگرعناصر ترکیب می شوند مثل اکسیژن یا کلر و انواع مختلف پلاستیک را میسازند . پلاستیک واقعا در صرفه جویی انرژیکار آمد است . انرژی کمتری برای ساخت بطری پلاستیکی سس کوجه فرنگی نسبت به بطریشیشه ای لازم است و انرژی کمتری برای حمل بطری های پلاستیکی نسبت به بطری های شیشهای لازم است
انواعپلاستیک: ۱- PET Polyethylene Terephthalateبطری هاینوشابه و آب معدنی وروغنهای مایع ۲- HDPE High Density Polyethyleneبطری هایشیر ، ظرفهای زباله ، بطری های مواد پاک کننده ۳-PVC poly Vinyl Chlorideبعضی بطری هایروغن خوراکی ، ظروف بسته بندی گوشت ۴- LDPE Low Density Polythyleneبعضی ازظروف غذا و ظروف نان ۵- PP Polypropyleneظروف ماست ، بطری شامپو، نی نوشابه ، ظروف مارگارین ، پوشک بچه ۶- PS Polystyreneلیوان یکبار مصرف شانه های کوچک تخم مرغ ۷- OTHERهر نوع دیگر از پلاستیک بطری هاینوشابه و آب معدنییکنمونهخوب برای بازیافت پلاستیک است. موادی که از PET ساخته شده می تواند ذوب شود و درصنایع فرش بکار گرفته شوند، یا در ساخت لباس ، الیاف لباس اسکی و یا ذوب کرده آن درساخت مجدد بطری استفاده می شود. بازیافت پلاستیک آسان است. ابتداباید بدانید که چه نوع پلاستیکی قابل بازیافت است و فقط آن نوع پلاستیک را جمع آوریکنید.پلاستیکها فرمولهای مختلفی دارند و باید قبل از بازیافت برای تولید محصولاتجدیدجدا شوند. پلاستیک های مخلوط می توانند بازیافت شوند اما به ارزشمندیپلاستیکهایجدا شده نیستند. زیرا خواص فیزیکی پلاستیکهای بازیافت شدهممکن است خیلیبا هم فرق داشته باشد. در خانهشما باید نوع پلاستیکی کهبازیافت کننده از شما می خواهد را بشناسید.بهتر استظرف را بشوئید و آبکشی کنید وسپس آن را فشرده کنید.می توانیدبرچسبهای کاغذی ظرف را بردارید اما درپوشپلاستیکی آن را دور نیندازید. درپوشهای پلاستیکی معمولاً از انواع مختلفی ازپلاستیک ساخته شده اند وبازیافت می شوند.
پلاستیک چگونه بازیافت می شود؟ برایبازیافت و تبدیل زباله پلاستیکی به پلاستیکهای بازیافتی چندین مرحله وجوددارد. ۱-بازرسی: کارگران زباله های پلاستیکیرا به منظور آلودگی مثل سنگ و شیشه و پلاستیکهای غیر قابل بازیافت در آنها بازرسیمی کنند. ۲-خرد کردن و شستن: پلاستیکها را شستهو به قطعات کوچکی تکه می کند. ۳-مخزن شناور سازی: اگر پلاستیکهایبازیافتی با هم مخلوط شده باشند آنها را در مخزن، شناور سازی می کنندکه در آن برخیاز پلاستیکها ته نشین و برخی دیگر شناور می شوند. ۴- خشک کردن: تکه های پلاستیک در خشککنخشک می شوند. ۵- ذوب کردن: تکه های خشک شده پلاستیکبه داخل قالب تزریق می شوند جایی که گرما و فشار پلاستیک را ذوب می کند. انواعمختلف از پلاستیک در دماهای مختلف ذوب می گردند. ۶- صاف کردن: پلاستیک مذاب با نیرویزیاد به داخل پرده های توری ریز تا هر ماده آلوده کننده ای را که پس از فرایند شستنباقی مانده خارج کند . پلاستیکهای مذاب سپس به شکل رشته هایی در میآیند. ۷- گرانول شدن: رشته های سرد شده در آبسپس بهگرانول های یک شکل خرد می شوند. شرکتهایتولیدیگرانول های پلاستیکیرا برای ساختن تولیدات جدید می خرند . پلاستیک های بازیافتی برای ساختن گلدان ،الوار و صنایع فرش بکار می رود . پلیمرها یا بسپارها ، ترکیباتی هستند که از بهم پیوستن چندینمولکول منومر بوجود میآیند. پلیمرها را به طرق مختلف طبقهبندی میکنند. یکی از روشهایتقسیم بندی پلیمرها ، تقسیم بندی از نظر خواص است. پلیمرها از نظر خواص به سه دستهعمده تقسیم بندی میشوند.
الاستومرها الاستومرها، پلیمرهایی هستند که در اثر نیروی خارجی تغییر شکل پیدا میکنند. بعد از حذف نیرو، تغییر شکل از بین میرود و دوباره به حالت اولیه باز میگردند. این پلیمرها دراثر گرما ، نرم میشوند، ولی برخلاف ترموستها (ترموپلاستیکها) به حالت ویسکوز یامایع سیال در نمیآیند. موقعی که این پلیمرها در اثر حرارت نرم شدند، آنرا با اضافهکردن افزودنیهای مورد نیاز در داخل قالب پخت میکنند. عملیات پخت را Curing گویند.
ترموسیتینگها این پلیمرها ، پلیمرهایی هستند که در اثر گرما نرم نمیشوند. بلکه با افزایش دما ، سختتر و محکمتر میشوند و با بالا رفتن بیشتردما ، درجه سختی آنها افزایشمییابد. این پلیمرها برای قالب گیری ، درون قالب ریخته میشوند و قالب گیریمیشوند. گاهی ممکن استفرایندپلیمریزاسیون نیز همزمان درون قالب انجام شود و بعد از پلمریزاسیون ، پلیمر شکلقالب را به خود میگیرد.
مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های صنعتی بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع . 3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی . 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت . 5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس . شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس 1- اشخاص حقیقی -تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت ) - ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز: 1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان. 2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن 3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی 4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست 5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء 6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی 7- پوشه فنردار 8-درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح : 1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از محل تولید پروفیل پلاستیک بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید پروفیل پلاستیک به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین صنعتی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .
فصل سوم امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 1-1- زمین محل اجرای طرح :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمان ها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی :
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح : 2- هزینه های جاری طرح : 1-2- حقوق و دستمزد : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
2-2- مواد اولیه و بسته بندی :
3-2- هزینه سوخت و انرژی :
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری :
جدول هزینه های جاری طرح : جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید :
سرمایه در گردش :
جدول سرمایه گذاری :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل تولید پروفیل پلاستیک و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .
جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |