پروژه کارآفرینی تولید پوشال کولر36ص
پروژه کارآفرینی تولید پوشال کولر36صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : پوشال در کولر های آبی یکی از اجزایی است که در سال یکبار نیاز به تعویض دارد ، استفاده بسیار زیاد از کولر های آبی در ایران تولید پوشال کولر را به یک صنعت سودآور تبدیل کرده است ، به دلیل استفاده از این نوع کولر در ایران بیشتر از هر جای دیگری در جهان، گاه این نوع کولرها با عنوان کولر ایرانی شناخته میشوند. قدیمیترین نمونهٔ کولر آبی در جهان، که همان بادگیر است در حدود هزاران سال پیش در ایران اختراع شد. کارکرد بادگیرها به این ترتیب میباشد که هوای جاری بیرون از خانه را به داخل خود میکشد و با تشتهای آبی که درونش تعبیه شده، هوا را خنک و سبک کرده و به داخل خانه هدایت میکند.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید پوشال کولر
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید پوشال کولر می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 20 نفر میباشد . تاریخچه و سابقه مختصر طرح : از آنجایی کولرهای آبی در پشت بام نصب میشوند، باید از نظر استحکام در محلی گذاشتهشوند که در سقف ایجاد لرزش و صدا ننمایند. مثلا آنها را نباید روی ستونها یا نزدیکدیوارها قرار داد. محل قرار گرفتنکانالهای کولرباید از قبل پیش بینی شدهباشد، که در روی پشت بام ورودی کانال از طریق اطاقک سیمانی توسط برزنت به کولر متصلگردد. در قسمت زیر کولر معمولا یک قاب فلزی چهار پایه به ارتفاع حدود 30 سانتیمترقرار داده میشود. در زیر پایههای این قاب باید چهار صفحه فلزی مربعی بهاظلاع 10 سانتیمتر محکم جوش داده شود، تا از فرو رفتن در آسفالت پشت بام جلوگیری بهعمل آید. یکی دیگر از نکاتی که در موقع نصب کولر لازم است به آن توجه شود، این استکه تا حد امکان از لولههای دودکش و لوله چاه فاضلاب دور باشد. این نوع کولر آبینسبت به حجم هوادهی در واحدهای حجمی 2000 ، 3000 ، 3500 ، 40000 ، 4500 ، 5000 ، 6000 ، 7000 و 12000 ساخته میشوند. این اعداد بر حسب فوت مکعب در دقیقه (CFM) مقدار هوا دهی را تعیین میکنند.
ساختمان موتور کولر آبی این نوع موتورها از نوع قفسی (قفس سنجابی) با راهانداز خازنی یا مقاومتی دو دور میباشند، که در قدرتهای مختلف 0.25 ، 0.5 و 0.75اسب بخار و بالاتر نسبت به حجم هوادهی کولر انتخاب میشوند. این نوع موتورها بهدلیل نداشتن کلکتور (روتور سیم پیچی شده) با صدای بسیار کم ، حجم ، قیمت کمتر وعمر طولانیتر مورد استفاده قرار میگیرند. موتور کولردارای دو دور حدود 1000 و 1500دور در دقیقه است، که به نام دور کند و دور تند معروف است. ساختمان این موتورها براساس سه مشخصه سیم پیچ که راه انداز دورکند و دورتند هستند، ساخته میشوند. استاتور (قسمت ساکن موتور) استاتور از سه قسمت اصلی تشکیل شده است. بدنه (طوقه) این قسمت استاتور از ورقهای فولادی ساخته شده و توسط دستگاهدرز جوش به صورت استوانهای کامل در آمده است. قبل از جوش بدنه سوراخهایی توسط پرسجهت تهویه روی آن تعبیه میگردد. قبل از اینکه هسته و سیمبندی در آن قرار گیرد،روی آن آزمایشهایی انجام میگیرد. بدنه ابتدا فسفاته ، سپسلعابکاریو سرانجام رنگ میشود. موقعی کهاستاتور روی پایهاش قرار میگیرد، حتما قسمت بیرون منفذ آن باید به سمت بالا باشدتا در مقابل ریزش آب و غیره محافظت گردد.
هسته هستهالکتروموتوراز ورقهای دینامو (فولادسیلیسدار) که روی آن شیارهای مخصوص و متفاوت تعبیه گردیده ، تشکیل شده است. قطرداخلی هسته 8.9 سانتیمتر و طول یا ضخامت محوری هسته برای موتورهای 3/1 اسب بخار ، 4.3 سانتیمتر و برای موتورهای 2/1 و 4/3 اسب بخار 5.4 سانتیمتر است.
رتور رتور نیز از ورقهای دینامو (فولاد سیلیسدار) تشکیل شده است. در رویورقها شیارهایی تعبیه شده است کهآلومینیممذاب درآن تزریق میشود. آلومینیممذاب پرههای خنککننده دو سر رینگ را که میلههای روتور را اتصال کوتاه میکند،نگه میدارد. جهت سبک شدن روتور و تهویه بهتر آن در روی هسته در قسمت مرکزیسوراخهایی تعبیه میشود.
درپوش و بوشها درپوشهای انتهایی ، قسمتی از موتور را تشکیل میدهند، کهدر مرکز آنها بوشهای نگهدارنده محور رتور تعبیه شده است. جنس بوشها ازاستیلو قسمت داخلی آنها ازبرنزمیباشد تا در مقابل بارهای سنگین وسبک از استحکام کافی برخوردار باشند. روی بوشها منفذی تعبیه گردیده که در داخل آننمد مخصوص آغشته به روغنقرار میگیرد.
کلید گریز از مرکز (صفحه اتصالات) این کلید روی درپوش عقب الکتروموتورقرار دارد و چهارسر توسط فیشها از زیر به آن اتصال دارد. در قسمت رویی یا بیرونیکلید ، یک سیم مخصوص دور زیاد که به فیشی با علامت HI که مخفف HIGH ، سیم دور کمبه فیشی که به علامت LO که مخفف LOW و سیم برق مشترک به فیش با علامت COM که مخفف (COMON) است، متصل میشوند. توربین (بادبزن) قسمت اصلی کولر که هوای داخل اطاقک را به داخل کانالمیدمد، توربین یا بادبزن نامیده میشود. توربین از طریق یک فلکه (پولی) بزرگ با یکتسمه به فلکه موتور متصل میگردد. توربین از تعدادی پره که با شکل و زاویه خاصی حولیک استوانه قرار دارند، تشکیل شده است.
پولی یا فلکه پولی از آلومینیم خشک تهیه شده و انتقال قدرت ازالکتروموتوربه فن یا پروانه از طریق آنهاانجام میگیرد. پولی کوچک روی محور موتور و پولی بزرگ روی محور پروانه نصب میشود. طرز قرار گرفتن آنها طوری است که هر دو آنها دقیقا روی یک صفحه فرضی قرار میگیرند. در غیر این صورت باعث خوردگی تسمه میشوند. روی مرکز هریک از پولیها یک پیچ مغزیقرار دارد که باید توسط آچار آلن روی سطح صاف محورها تنظیم و سپس محکم شود. در غیراینصورت پس ازمدتی به صورت هرزگرد حرکت میکنند.
یاتاقان یاتاقان یا بستر قسمتی است که یک سر محور فن در داخل آنها قرارمیگیرد. ساختمان یاتاقان طوری است کهنیرویوزن ناشی ا زمحور و فن و اصطکاک را به بدنه منتقل میسازد، و چون باید حداقلاصطکاک و ساییدگی را داشته باشد، لازم است ماهانه یک بارروغنکاریشوند. بهترین یاتاقانها نوعگرافیتی و بلبرینگی هستند.
واترپمپ (پمپ آب) واتر پمپ یاپمپ آبکولر مانند همه پمپها از دو قسمتالکتریکی (موتور) و یک قسمت مکانیکی (پمپ) تشکیل میشود.
قسمت الکتریکی استاتور : قسمت استاتور از دو بوبین یا بالشتک تشکیل شده است، که رویهسته در داخل شیارها قرار گرفتهاند.
روتور : هسته روتور ، واترپمپ را از ورقهای آهن سیلیسدار تهیه وشیارهایی به منظور قرار گرفتن میله یا هادیها روی روتور ، روی آن ایجاد میکنند. این شیارها به منظور افزایشگشتاور واتر پمپ انتخاب می شوند. در داخل آنها مواد مذاب تزریق میکنند. بطوری که یک قفسهآلومینیومی تشکیل میشود. درپوش ها :درپوشها محل قرار گرفتن یاتاقانها و نگهداری دو سر محورموتور میباشند، و در نگهداری روتور نقش مهمی ایفا میکنند.
قسمت مکانیکی واتر پمپ(پمپ آب) : قسمتی از مجموعه موتور کولر که به شکل پرههایمنظم در قسمت انتهایی (پایینی) محور قرار دارد، واتر پمپ نامیده میشود، و عملپمپاژ آب را به بدنه کولر انجام میدهد. قسمتهای مختلف پمپ عبارتند از : پایه اصلی پمپ که در داخل آب قرار میگیرد. پروانه چهار یا سه پره که نقش توربین را داشته و آب را پمپاژ میکند. کفی یا پایه پمپ که در زیر پایه نصب میگردد و نقش آببندی پمپ رادارد. چپقی پایه پمپ ، محل قرار گرفتن شیلنگ ، که آب را به سه راهی منتقلمیکند. کلاهک پمپ ، قسمت فوقانی الکتروپمپ ، که به صورت چتری بالای الکتروپمپ قرارمیگیرد تا از ورود آب به داخل آن جلوگیری کند.
بدنه کولر (اطاقک هوا) اطاقک هوا از یک مکعب تشکیل شده است که دارای کفسقف و یک بدنه ثابت میباشد. سه دیوار دیگری که پوشالها در آن جای داده میشوند. معمولا متحرک هستند، و میتوان آنها را از اطاقک جدا ساخت. در مواقع تعویض پوشالهاو یا سرویس کولر این کار ضروری است. قسمت دیوار ثابت از طریق یک دریچه لبهدار بایک قطعه برزنت به کانال اصلی متصل میگردد. بدین ترتیب از انتقال ضربه و لرزش کولربه کانال جلوگیری میشود.
شناور (فلوتر) شناور وسیلهای است که برای تنظیم مقدار و ارتفاع آب داخلمخزن کولر یا هر مخزن دیگری بکار میرود، و از سرریز شدن آب جلوگیری میکند. ایندستگاه که قابل تنظیم نیز هست، از یکشیر فشاریکه توسط یک بازو به یک کرهپلاستیکی توخالی متصل است تشکیل میشود.
جعبه اتصال الکتریکی جعبه اتصال که ازموادعایق ساخته شده است، به بدنه ثابت کولر در داخل آن متصل میباشد. طوری که رویآن سرپیچهای اتصال ، همراه با حروف و در بعضی موارد با نقشه اتصال دیده میشود. این جعبه دارای یک درپوش محافظ است.
خازن راهانداز موتور کولر این خازن (که با سیم پیچ راهانداز موتور بطورسری قرار گرفته است) هنگام راه اندازی موتور در مدار قرار میگیرد، و با ایجاداختلاف کار بین جریان ولتاژ باعث حرکت موتور شده و سپس توسط کلید گریز از مرکز ازمدار موتور خارج میشود. پس از خاموش شدن کولر مجددا کلید گریز از مرکز خازن رابرای استارت بعدی در مسیر جریان از میدهد.
مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های تولیدی بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع . 3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی . 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت . 5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس . شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس 1- اشخاص حقیقی -تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت ) - ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز: 1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان. 2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن 3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی 4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست 5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء 6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی 7- پوشه فنردار 8-درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد. صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح : 1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از محل تولید پوشال کولر بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید پوشال کولر به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین تولیدی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی : حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی : روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .
فصل سوم امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 1-1- زمین محل اجرای طرح :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمان ها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی :
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح :
2- هزینه های جاری طرح : 1-2- حقوق و دستمزد : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
2-2- مواد اولیه و بسته بندی :
3-2- هزینه سوخت و انرژی :
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری :
جدول هزینه های جاری طرح : جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید :
سرمایه در گردش :
جدول سرمایه گذاری :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل تولید پوشال کولر و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد . جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |