پروژه کارآفرینی تولید ملامین36ص
پروژه کارآفرینی تولید ملامین36صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : ملامین یک ماده شیمیایی آلی است، که بیش از همهبه صورت بلورهای مملو از نیتروژن یافت میشود. ملامین به طور گستردهای در تولیدپلاستیکها، چسبها، ظرفهای غذا، قفسهها و وایتبوردها به کار میرود. ملامیننام رایج برای ماده شیمیایی ۲,۴,۶-triamino-۱,۳,۵-triazine است. ملامین یک تریمر(پلیمر سهتایی) سیاناماید، با یک چارچوب ۱،۳،۵ تیازینی است و از کربید کلسیم ساختهمیشود. ملامین مانند سیانامید از لحاظ جرمی ۶۶ درصد نیتروژن دارد. این ترکیبشیمیایی را با فرمالدئید متراکم میکنند تا یک رزین گرماسخت (ترموستینگ) از آن بهدست آید. رزینهای ملامین در کاربردهای بسیاری در صنعت دارند.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید ملامین
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید ملامین می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 15 نفر میباشد . تاریخچه و سابقه مختصر طرح : مِلامین، مادهای است با نقطهٔ ذوب ۳۵۴ است. با گرم کردن دی سیان دی آمید به تنهایی یا در مجاورت آمونیاک و یا سایر بازها و در حلالهای آلی گوناگون ساخته میشود.ملامین ماده مهمی در صنعت پلاستیک است و از تراکم آن با متانال و سایر ترکیبات، رزینهای گرما سخت تهیه میشوند که پایداری چشمگیر در برابر گرما و نور دارند.
ملامین و موادغذایی ملامین در سال ۲۰۰۷ در گلوتن گندم و کنسانتره پروتئین برنجصادراتی چین که در تولید غذای حیوانات در آمریکا به کار میرود، یافت شد. اینآلودگی باعث مرگ شمار زیادی از سگها و گربهها به علت نارسایی کلیه در آمریکاشد. در رسوایی اخیر آلودگی لبنیات در چین با ملامین، آلودگی به ملامین در چندینمارک تجاری متفاوت شیرخشک کودکان، یکی از مارکهای دسر منجمد ماست و یک مارک قهوهسرد قوطی یافت شد. در همه این فراوردهها به احتمال زیاد از اجزایی استفاده شده بودکه از شیر آلوده به ملامین به دست آمده بودند.
ملامین و سلامتیانسان با اینکه بررسی مستقیمی در مورد تاثیر ملامین بر سلامتیانسان وجود ندارد، دادههای به دست آمده از مطالعات حیوانی برای پیشبینی اثراتملامین بر سلامتی انسان به کار برد. ملامین به تنهایی باعث ایجاد سنگ مثانه درآزمایش بر روی حیوانات شده است. ملامین در ترکیب با اسید سیانوریک، که ممکن است درپودر ملامین یافت شود، ممکن است بلورهایی را تشکیل دهد که به ایجاد سنگ کلیه منجرشود. بلورهای کوچک ملامین همچنین ممکن است لولههای کوچک درون کلیه را که وظیفهتشکیل ادرار را به عهده دارند، مسدود کند و به نارسایی کلیه و در مواردی به مرگبینجامد. همچنین نشان داده شده است که ملامین دارای در شرایطی معین در حیواناتآزمایشگاهی سرطانزا است، اما در مورد که آیا ملامین اثر مشابهی در انسان هم دارد،شواهد قاطعی در دست نیست. مسمومیت با ملامین باعث تحریکپذیری، ظاهرشدن خون درادرار، کاهش میزان ادرار یا بندآمدن ادرار، نشانههای عفونت کلیه و فشار خون بالامیشود. بیماران دچار این مسمومیت بر حسب شدت دچار شدن کلیه تحت درمانهایمختلفی قرار میگیرند، از جمله تزریق مایعات داخل ورید و قلیایی کردن ادرار، تصحیحوضعیت الکترولیت و اسید- باز، دیالیز و خارج کردن سنگ با جراحی قرار گیرند.
آزمایش تهیه رزین ملامین – فرمالدئید هدف آزمایش تهیهپلیمر ملامین تئوری آزمایش بسیاری ازواکنشهایپلیمریزاسیون ، به موادی منجر میشوند که در صنعت ، کاربردهای بسیار مهمیدارند. تهیه پلیمرملامین- فرمالدئیدبهمادهای منجر میشود که روزانه در منزل و بیرون ، بسیار با آن مواجهیم. واکنشپلیمریزاسیون ملامین- فرمالدئید ، یک واکنشپلیمریزاسیون تراکمیمیباشد.
معایب و محاسن ظروف ملامین محبوبیت از دست رفته این روزها ملامینها از مهجورترین ظروف هستند. باور نمیکنید؟ برای تهیه این گزارش با بیش از 10 کارخانه ملامین سازی تماس گرفتیم که همگی یا تعطیل شده بودند و یا تغییر کار بری داده بودند. البته وقتی این ظروف حتی گاهی به سرطانزایی متهم میشوند -هرچند بسیاری از کارشناسان این نظریه را قبول ندارند- چنین چیزی طبیعی است. به هر حال با وجود کاهش تولید ملامین، هنوز هم در اکثر خانهها چند دست بشقاب و کاسه ملامین پیدا میشود و خیلیها به عنوان ظروف پیکنیک از این جنس استفاده میکنند. ملامین اولین بار در حدود 45 سال پیش در ایتالیا ساخته شد و حدود 30 تا 35 سال پیش به ایران راه یافت. مهندس امینینیا، مدیر یک کارخانه ملامینسازی در مورد مزایا و ویژگیهای ملامین میگوید: «این ظروف سبک و قابل حمل هستند، قیمت ارزانی دارند، دیرتر میشکنند و برای استفاده در مسافرت و پیک نیک بسیار مناسب هستند.» وی تصریح میکند: «اگر فرآیند تولید ظروف ملامین درست و اصولی انجام شود، مقدار لعاب و زمان پخت قطعه کافی باشد، این ظروف مشکلی برای سلامتی افراد به وجود نمیآورند.» البته در هنگام مصرف این ظروف هم توجه به چند نکته حائز اهمیت است. امینینیا در این زمینه میگوید: «ظروف ملامین را نباید با اجسام خشن مانند سیم ظرفشویی شست، چون خش برمیدارند. همچنین هنگام بریدن میوه باید مراقب باشید تا چاقوی تیز با ظروف برخورد نکند و باعث از بین رفتن لعاب محافظ نشود که در این صورت میکروبها به راحتی در ظرف نفوذ میکنند و در نوبتهای استفاده بعدی موجب آلودگی غذاها میشوند. همچنین مرور زمان ممکن است باعث از بین رفتن کیفیت این ظروف یا لبپر شدن آنها شود. به دلیل نفوذ میکروبها، استفاده از ملامینهای ترکدار و کهنه توصیه نمیشود.» به گفته این تولیدکننده ملامین، وجود مواد اسیدی مانند آب لیمو در ظروف ملامینی مرغوب مشکلی به وجود نمیآورد، چون در موِسسه استاندارد، ملامینی میتواند مهر قبولی دریافت کند که در آزمایشها، اسید توان نفوذ در آن را نداشته باشد، در غیر این صورت مشخص میشود که زمان پخت ملامین کافی نبوده و مولکولها کاملاً در هم نیامیختهاند و قطعه مذکور از کیفیت مناسبی برخوردار نیست. در استفاده از ظروف غذاخوری چند نکته مشترک وجود دارد؛ مثلا نداشتن ترک و لبپریدگی در مورد کلیه ظروف لازم است. همچنین هنگام خرید ظرف دقت کنید که حتما استاندارد باشد و با استفاده از مجوز وزارت بهداشت تهیه شده باشد. در پشت اینگونه ظروف (خصوصا ملامین و تفلون) شماره پروانه ساخت حک شده است که تضمینکننده کیفیت مواد اولیه ی مورد استفاده در تهیه ظرف و رعایت اصول بهداشتی است.
نظر مخالفین ملامین مهندس فرساد، کارشناس بهداشت محیط در این زمینه میگوید: «هرچند تا کنون سرطانزایی ظروف ملامین مشخص نشده، ولی تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. در ضمن ظروف بهتر و سالمتر از ملامین نیز وجود دارد.» دکتر کشاورز نیز معتقد است ملامینها قابلیت نگهداری رنگ را ندارند و استفاده از ملامینهای رنگی برای سلامت مضر است، چون به مرور زمان این رنگ وارد غذاها میشود. در تهیه ملامین ممکن است مقداری از مواد اولیه که مونومرهای سمی هستند، باقی بمانند که این مواد هم به مرور وارد غذا میشوند و برای سلامت افراد ضرر دارند. از سوی دیگر مادهای که به عنوان براقکننده به ظروف ملامین اضافه میشود هم ممکن است برای سلامت افراد چندان بیضرر نباشد.» خب خوانندگان عزیز، اگر پس از خواندن این متن به هیچ نتیجه قطعی نرسیدهاید و نتوانستهاید تصمیم بگیرید که با خیال راحت از ملامینهایتان استفاده کنید یا به کلی بیخیال آنها شوید، ما بیتقصیریم! هنگام خرید ملامین از استاندارد بودن و حک شماره پروانه بهداشتی ساخت در پشت این ظروف مطمئن شوید. بنابر اعلام معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، همه واحدهای تولیدی ظروف ملامین ملزم به حک این شماره در پشت ظروف هستند. مسئولین وزارت بهداشت در این اعلامیه آوردهاند: هماکنون ظروفی که با مجوز وزارت بهداشت تهیه میشوند، از نظر استانداردهای ملی و بینالمللی کمترین مشکل را دارند و خطرات جدی مصرف کنندگان را تهدید نمیکند.
مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های تولیدی بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع . 3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی . 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت . 5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس 1- اشخاص حقیقی -تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت ) - ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز: 1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان. 2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن 3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی 4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست 5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء 6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی 7- پوشه فنردار 8-درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح : 1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از محل تولید ملامین بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید ملامین به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین تولیدی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .
فصل سوم امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 1-1- زمین محل اجرای طرح :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمان ها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی :
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح : 2- هزینه های جاری طرح : 1-2- حقوق و دستمزد : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
2-2- مواد اولیه و بسته بندی : 3-2- هزینه سوخت و انرژی :
4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری :
جدول هزینه های جاری طرح :
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید : سرمایه در گردش : جدول سرمایه گذاری :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل تولید ملامین و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد . جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |