پروژه کارآفرینی تولید غذای کودک47ص
پروژه کارآفرینی تولید غذای کودک47صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : یک برنامه غذاییمناسب باید کلیه مواد مغذی (موادنشاسته ای،پروتئینی،چربی ،ویتامینها و املاح) را به نسبت های متعادلدر اختیار کودک قرار دهد تاانرژی مورد نیازاو که معمولاَ بر اساس صد کیلوکالری به ازای هرکیلوگرموزن بدن است ،تامین شود. معمولاَ 50درصد انرژی مورد نیاز کودک از موادقندی ،30 درصد از مواد چربی و حدود 20 درصداز مواد پروتئینی به دست می آید . بدیهی است بر حسب عادات مختلف غذایی و افزایش وزنکودک ،نسبت های فوق بین 5 تا 10 درصد قابل تغییر هستند. غذای کودکان یک تادوساله باید کم حجم ولی مقوی مناسب و شامل همه ی گروه های غذایی باشد . مقدار غذایکودک می تواند بر حسب اشتهای او افزایش یابد. از آنجا که حس کنجکاوی کودک جهتآشنا شدن با دنیای خارج تاثیر زیادی بر اشتهای او می گذارد ، این امر ایجاب می کندکه وعده های غذایی او شامل سه وعده ی اصلی و دو تا سه میان وعده باشد . وعده هایاصلی باید مقوی و پر انرژی بوده و میان وعده ها مناسب و مکمل وعده های اصلی باشند. البته نباید فراموش کنیم که در این سن کودک هنوز با شیر مادر تغذیه می شود تابخشی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز او از این طریق در اختیارش قرار گیرد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید غذای کودک
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید غذای کودک می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعالیت های تولیدی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 19 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : منظور از مقوی کردن غذای کودک این است که انرژی غذای کودک بیشتر شود. بخصوص، کودکانی که دچار اختلال رشد شده اند باید انرژی بیشتری دریافت کنند. برای اینکه انرژی غذای کودک بیشتر شود براساس سن کودک در هر زمان می توان به غذای او موادی اضافه نمود. برای مقوی کردن می توان به غذای کودک آرد یا روغن مایع اضافه نمود. به هر وعده غذای کودک "صبحانه، ناهار، شام" حدود یک تا دو قاشق مرباخوری روغن مایع یا کره آب شده اضافه نمایید.
چگونه می توان غذای کودک را مغذی کرد؟ منظور از مغذی کردن، اضافه نمودن موادی است که علاوه بر انرژی، مقدار پروتئین، ویتامین ها و املاح غذای کودک را بیشتر می کند. مواد غذایی پروتئینی برای رشد کودک ضروری اند. برای اینکه پروتئین غذای کودک بیشتر شود می توانید: - حتی الامکان مقداری گوشت بصورت تکه ای یا چرخ کرده (مانند گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و گوساله) به غذای کودک اضافه کنید. - حبوبات مثل نخود، لوبیا، عدس، ماش منبع خوبی از پروتئین هستند. با شروع 9 ماهگی برای تأمین پروتئین مورد نیاز کودک حبوبات کاملا" پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید. - افزودن تخم مرغ به غذای کودک می تواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند. برای مثال، تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک، بعد از طبخ آن رنده کنید. (در مورد کودکان زیر یکسال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود).
برای افزایش ویتامین ها و املاح غذای کودک از چه مواد غذایی می توان استفاده کرد؟ ویتامین ها و املاح برای رشد و تأمین سلامتی کودک ضروری هستند و باید در غذای روزانه کودک به اندازه کافی وجود داشته باشند. سبزیها منابع غنی از ویتامین ها هستند. استفاده از سبزیهای برگ سبز مثل اسفناج، جعفری، شبت، گشنیز و یا هر نوع سبزی دیگری که در دسترس است در داخل سوپ و سایر غذاهایی که به کودک داده می شود ویتامین ها و برخی از املاح مورد نیاز برای رشد کودک مثل آهن را تأمین می کند، (بخاطر داشته باشید به کودکان زیر یکسال نباید اسفناج داد). سبزیهای زرد و نارنجی رنگ مثل کدو حلوایی، هویج و گوجه فرنگی دارای ویتامین A هستند و استفاده از این سبزیها در غذای کودک به تأمین ویتامین A مورد نیاز برای رشد کودک کمک می کند. روشهای ساده و ارزان برای مقوی و مغذی کردن غذای کودک: با استفاده از پودر جوانه غلات و حبوبات می توان غذای کودک را مقوی ومغذی کرد. زیرا این مواد علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین های B و C هستند به هضم غذا هم کمک می کنند.
اهمیت غذای کودک غذای کودک یکی از مهمترین عوامل رشد و ساختار بدنی و فکری کودک
در بچگی و بزرگسالی میباشد پس باید به آن بسیار توجه داشت، در این مقاله با
این راهکارها آشنا میشوید
نکاتی برای حفظ ایمنی غذای کودک پس از تعویض پوشک بچه و یا هر عمل دیگری که موجب آلودگی دست شما میشود دستتان را با آب گرم و صابون بشویید و اجازه ندهید که این آلودگیها به کودک شما منتقل شود. کلیه لوازم آشَپزخانه را که در تماس با غذای کودک است با آب داغ و مواد شوینده تمیز کنید. اگر از غذای کودک تجاری استفاده میکنید، به بسته بندی، درب و دکمه ایمنی (نشانه پلمپ شده در قوطی است) آن دقت کنید. به کودک تا قبل از شش ماهگی عسل و شربت ندهید. عسل و شربتها میتوانند اسپور کلستریدیوم بوتولینوم باشد. سیستم ایمنی بزرگسالان و کودکان بزرگتر میتواند از رشد اسپورهای بلعیده شده ممانعت کند اما در شیر خوار این اسپورها توانایی رشد و ایجاد بوتولیسم را دارند. تا پیش از یک سالگی از دادن سفیده تخم مرغ، کیوی، شیرگاه و خربزه، پنیر، عسل، توت، بادام زمینی، آلبالو، اسفناج، کلم و گیلاس به کودک جدا پرهیز کنید. شیر خشک آماده شده و یا غذای باقیمانده در دمای اتاق برای بیش از 2ساعت غیر قابل استفاده است. بیش از آماده سازی شیر خشک یا غذای کودک به توصیه های تولید کننده که روی برچسب ذکر شده توجه فرمایید. بعد از شیردادن از طریق پستان، کودک را باید به صورت مورب در آغوش گرفت و به پشت او زد تا هوایی را که بلعیده است به صورت آروغ خارج کند. در آغوش داشتن طفل موقع شیر دادن و حفظ آرامش محیط الزامی است
تغذیه تکمیلی - چرا شروع تغذیه تکمیلی بعد از شش ماهگی مهم است ؟ شیر مادر تا پایان 6 ماهگی به تنهایی وبدون اضافه کردن هر نوع غذای کمکی برای رشد طبیعی شیر خوار کافی است . البته از 15 روزگی باید به کودک قطره مولتی ویتامین یا A+D نیز داد. بعد از 6 ماهگی نیاز های غذایی شیرخوار به تنهایی با شیر برآورده نمی شود و لازم است علاوه بر شیر مادر ،تغذیه کودک با غذاهای نیمه جامد نیز شروع شود. علاوه بر تامین انرژی ، تغذیه تکمیلی ، دوران بسیار حساسی برای ایجاد عادات صحیح غذایی و استفاده از غذای سفره خانواده است . بهترین سن شروع غذای کمکی بعد از پایان ماه ششم زندگی است . - اگر غذای کمکی را زود شروع کنیم چه مشکلاتی پیش خواهد آمد ؟ اصولا"شروع غذای کمکی قبل از پایان 6 ماهگی به دلیل آماده نبودن دستگاه گوارش شیرخوار برای پذیرش غذاهای دیگر غیر از شیر اقدام نا درستی است ،چون دستگاه گوارش کودک هنوز تکامل نیافته است وبا کوچکترین آلودگی به علت عدم رعایت بهداشت امکان ابتلاء به عفونتها از جمله اسهال ، افزایش می یابد وباعث کاهش یا توقف رشد شیر خوار می شود . از طرف دیگر شروع زود رس تغذیه تکمیلی سبب کاهش مدت زمان مکیدن پستان مادر توسط کودک ودر نتیجه کاهش شیر مادر می شود ، بعلاوه ممکن است غذای کمکی در مقایسه با شیر مادر انرژی و مواد مغذی کمتری به کودک برساند که موجب اختلال رشد کودک و نهایتا"سوء تغذیه او می شود . همچنین زود شروع کردن تغذیه تکمیلی احتمال بروز حساسیت را در کودک افزایش می دهد .
- اگرغذای کمکی دیر شروع شود چه مشکلاتی پیش می آید ؟ بعد از سن 6 ماهگی نیاز غذایی کودک تنها با خوردن شیرمادر تامین نمی شود وبا ید علاوه بر شیر مادر به کودک غذای کمکی داده شود در غیر این صورت رشد کودک کند یا حتی متوقف شده و منجر به سوء تغذیه او می شود . البته این بدان معنی نیست که باید دفعات شیردهی را کم کرد بلکه باید مادر را ترغیب کرد که هر زمان که کودک تمایل داشت شیر خود را به او بدهد وبر اساس سن کودک چندنوبت نیز غذای کمکی بعد از شیر مادر به او بدهد . اگر غذای کمکی دیر شروع شود کودک تمایل خود را به خوردن غذاهای دیگر وامتحان کردن مزه و طعم های جدید از دست می دهد . همچنین تکامل عمل جویدن به تعویق می افتد وکودک غذای دیگری جزء شیر مادر ویا مایعات را نمی خورد که این خود منجر به کم غذایی ، اختلال رشد وسوء تغذیه می شود .
- مناسب ترین غذاها برای تغذیه تکمیلی چیست ؟ غذایی که برای کودک به عنوان غذای کمکی انتخاب می شود باید خصوصیات زیر را دارا باشد : 1-نرم وسهل الهضم باشد . 2- مواد اولیه آن در دسترس باشد . 3- قیمت آن ارزان ومناسب عادات غذایی خانواده باشد . 4- مقوی ومغذی باشد 5- تازه، پاکیزه وبهداشتی باشد 6- کاملا" پخته وبعد از خنک شدن مصرف شود . - اصولی که در تغذیه تکمیلی باید رعایت شود 1- مواد غذایی باید از نظر مقدار ونوع بتدریج به غذای شیر خوار اضافه شود . 4- بین اضافه کردن مواد غذایی مختلف حدود 7- 5 روز فاصله لازم است . زیرا شیرخوار باید به یک نوع غذا عادت کند و بعد غذای جدید اضافه شود . اضافه کردن یک به یک مواد سبب می شود اگر ناسازگاری به یک ماده غذایی داشته باشد شناخته شود همچنین دستگاه گوارش کودک فرصت پیدا می کند تا به غذا عادت کند . 5- ابتدا باید غذا رقیق باشد مثلا" غلظت آن کمی بیشتر از شیر مادر باشد سپس به تدریج بر غلظت آن افزوده شود . سفت کردن تدریجی غذا سبب یاد گرفتن عمل جویدن می شود . 6- اگر در شروع غذای تکمیلی شیر خوار به غذای خاصی بی میل بود در خوردن آن نبا ید پا فشاری کرد می توان یک تا دو هفته آن غذا را حذف وسپس دوباره به او داد .
- نحوه شروع وادامه غذای کمکی : غذاهای کمکی در پایان 6 ماهگی ( 180 روزگی ) شروع می شود ، همزمان با شروع غذای کمکی تغذیه با شیر مادر باید همچنان مکرر وبر حسب میل وتقاضای شیر خوار ادامه داشته وحتی دفعات تغذیه با شیر مادر افزایش می یابد .
- نحوه تغذیه تکمیلی کودک در هفته اول ماه هفتم : شروع غذای کمکی با فرنی آرد برنج است که روز اول از یک قاشق مربا خوری یک بار در روز ( ظهر) شروع شده وکم کم به مقدار ودفعات آن اضافه می شود بطوری که روز دوم به دو قاشق مربا خوری ( یک قاشق ظهر ویک قاشق عصر ) ، روز سوم به سه قاشق مربا خوری ( ظهر وعصر وشب هر بار یک قاشق ) ، روز چهارم به 4 قاشق مربا خوری ( صبح ، ظهر، عصر وشب هر بار یک قاشق ) ، روز پنجم به 8 قاشق مربا خوری ( صبح ، ظهر ، عصر وشب هر بار 2 قاشق ) وروز ششم وهفتم به 12 قاشق مربا خوری ( صبح ، ظهر ، عصر وشب هر بار سه قاشق ) می رسد .
- غذای کمکی در هفته دوم ماه هفتم : درین هفته می توان حریره بادام را رژیم غذایی کودک اضافه نمود . شروع آن نیز مانند فرنی از یک قاشق مربا خوری یک بار در روز است تا روز ششم وهفتم به 12 قاشق مربا خوری در روز برسد . فراموش نشود که در این هفته بتدریج که مقدار ودفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد مقدار ودفعات تغذیه با فرنی کم می شود بنابراین در هر وعده ویا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی نمود .
- نحوه تغذیه تکمیلی کودک دردو هفته آخر ماه هفتم : ضمن ادامه تغذیه با شیر مادر قبل هر وعده غذای کمکی ، در این دو هفته شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده وسوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود . بدین ترتیب که روز اول ، صبح وعصر وشب هر بار از سه قاشق مربا خوری فرنی یاحریره بادام استفاده می کند و ظهر علاوه برفرنی وحریره بادام ، یک قاشق مربا خوری سوپ هم می خورد . به این ترتیب ، هر روز یک قاشق مربا خوری به سوپ ظهر وشب اضافه ولی از فرنی یاحریره بادام کم می شود تا بر حسب اشتهای کودک مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مربا خوری در هر وعده برسد . چند نکته مهم در تهیه سوپ برای کودک : 1- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه کنید مانند جعفری ، گشنیز ، لوبیا سبز ،کدوسبز،کرفس ،هویج، گوجه فرنگی ، سیب زمینی ، کدو حلوایی . 2- به سوپ کودک نباید نمک ، شکر یا چاشنی اضافه کرد . 3-بهتر است کدو ، کرفس ، لوبیاسبز را اول پخته وبعد به سوپ کودک اضافه نمود . 4-سبزیها باید در آخرین لحظات پخت سوپ اضافه شود .در ظرف نیز باید بسته باشد تا ویتامین های آن از بین نرود . 5-استفاده از اسفناج تا یک سالگی مجاز نبوده ونباید به سوپ شیر خوار اضافه شود . 6- سیب زمینی راهم می توانید به سوپ کودک اضافه کنید .برای اینکار ، ابتدا سیب زمینی را بشویید وبا پوست آنرا بپزید .سپس پوست آنرا جدا کرده وسیب زمینی پخته شده را به سوپ کودک اضافه کنید دقت کنید اگر بعد از پوست کندن سیب زمینی ، بخش از آن سبز رنگ بود باید آنرا جدا کرده ودور بریزید . 7-همراه با سوپ می توانید به کودک ماست بدهید . بهتر است ماست با سوپ مخلوط نشود تا کودک با طعم ماست آشنا شود .ولی اگر کودک مخلوط ماست با سوپ را دوست دارد این کار بلامانع است . 8-برای تنوع بخشیدن به سوپ کودک ، می توانید هر بار یک ماده غذایی جدید مثل جو بلغور گندم ویا رشته فرنگی را که قبلا" پخته ونرم شده است به اندازه یک قاشق مربا خوری به سوپ اضافه کنید .
- نحوه تغذیه تکمیلی در دو هفته اول ماه هشتم : در این دو هفته ضمن دادن سوپ ، فرنی یا حریر بادام ، زرده تخم مرغ هم به رژیم غذایی شیرخوار اضافه می شود .بنا براین در این سن به کودک باید 5 وعده غذا داده شود . بدین ترتیب که صبح زرده تخم مرغ ، ساعت 10 صبح ( بین صبحانه وناهار ) 3 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره بادام ،ظهر 3 تا 6 قاشق مربا خوری سوپ ، عصر مجددا" 3 قاشق مربا خوری فرنی یا حریره ودر شب دوباره 3 تا 6 قاشق مربا خوری سوپ به کودک داده شود . در این زمانمی توانید کم کم از سبزیهای نشاسته ای مثل سیب زمینی ، کدو حلوایی ونخود فرنگی (نخود سبز) به فاصله هر 3 روز به سوپ اضافه کنید . ضمنا" غلظت سوپ باید مانند حلیم با شد.
زرده تخم مرغ را از چه زمان وچگونه به کودک داد ؟ زرده تخم مرغ ار 8 ماهگی به رژیم غذایی کودک اضافه می شود.برای دادن زرده تخم مرغ به کودک ، ابتدا باید تخم مرغ را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید تا کاملا" سفت شود . سپس زرده سفت شده را از سفیده آن جدا نموده و روز اول به اندازه یک نخود از زرده تخم مرغ را در کمی آب جوشیده یا شیر مادر نرم وحل کرده ، سپس به شیر خوار بدهید . هر روز صبح همراه با فرنی به تدریج بر مقدار زرده تخم مرغ اضافه کنید تا ظرف 10 روز به یک زرده کامل برسد . از آن به بعد یا هر روز نصف زرده تخم مرغ را همراه با 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره به کودک بدهید ویا یک روز یک زرده کامل تخم مرغ وروز بعد 5 تا 6 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام به کودک بدهید و این کار را به صورت یک روز در میان تکرار کنید . اگر کودک صبح ها زرده تخم مرغ پخته شده را نمی خورد، آن را با کمی کره وآب مرغ مخلوط ونرم کنید و به او بدهید ویا به سوپ او اضافه کنید . زرده تخم مرغ را می توانید رنده کرده یا با پشت قاشق له کنید وداخل سوپ ویا پوره ( هر نوع پوره ای که درست می کنید ) بریزید .
- نحوه تغذیه کودک در دو هفته دوم ماه هشتم : برای تنوع بخشیدن به غذای کودک باید هر چند روز یک بار مواد تشکیل دهنده سوپ را تغییر داد. هر سه روز یک بار می توان جو ، بلغور گندم ، رشته فرنگی را که قبلا" پخته ونرم شده است به اندازه یک قاشق مرباخوری به سوپ اضافه کرد . بعد از اضافه کردن جو ، گندم و... بهتر است به اندازه یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع به سوپ اضافه نمود . افزودن کره یا روغن مایع به غذای شیر خوار به ویژه شیرخوارانی که رشد کافی ندارد به رشد آنان کمک می کند .
از چه زمانی می توانید به کودک خود پوره سبزیها را بدهید ؟ از اواسط ماه هشتم می توانید به کودک پوره سبزیجات هم بدهید . از سبزیهای نشاسته ای ( مثل سیب زمینی وکدو حلوایی ) ویا سایر سبژیها ( مانند هویج ) می توان پوره تهیه کرد وبه جای یک وعده فرنی صبح یا عصر به کودک پوره سبزی داد . برای تهیه پوره سیب زمینی ، ابتدا آنرا شسته وبا پوست بپزید وبعد از پخته شدن پوست آنرا جدا کرده وهمراه با یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع نرم کرده وکم کم به آن شیر پاستوریزه جوشیده شده اضافه کنید تا به نرمی وغلظت دلخواه برسد .
-نحوه تغذیه تکمیلی در دو هفته اول ماه نهم : از 9 ماهگی می توان حبوبات را نیز به سوپ کودک اضافه کرد . معمولا" از عدس وماش که هضم آسانتری دارند شروع کنید . در صورت امکان می توان از جوانه عدس یاماش در تهیه سوپ استفاده کرد . در مورد سایر حبوبات مثل لوبیا چیتی ، لوبیا قرمز و... بهتر است قبلا" آنها را خیس کرده وپوستشان را جدا نموده وبعد از پختن به سوپ کودک اضافه کرد .
- نحوه تغذیه در دو هفته دوم ماه نهم : در این سن با استفاده از میوه های فصل آب میوه تازه تهیه کنید وبه کودک بدهید . ابتدا از یک قاشق مرباخوری در روز همراه با یک قاشق مرباخوری آب جوشیده وسرد شده شروع کنید تا کم کم به 6 قاشق مرباخوری آب میوه خالص برسد . آب میوه را می توان بعد از فرنی یا حریره ساعت 10 صبح داد.
- نحوه تغذیه تکمیلی در دو هفته اول ماه دهم : از ماه دهم می توان به جای آب میوه ، خود میوه را به کودک داد . برای اینکار باید از یک قاشق مرباخوری میوه های فصل ( هلو، سیب ، موز ، گلابی ، . . . ) شروع نمود ومقدار آنرا به سه قاشق مرباخوری رساند . میوه مورد نظر باید کاملا" رسیده وشسته باشد وبعد از جدا کردن پوست وهسته آن ، میوه را با پشت قاشق کاملا" نرم کرده وسپس به کودک بدهید . مقدار میوه را به تدریج زیاد کرده و به 5 تا 6 قاشق مرباخوری در روز برسانید . در این زمان کم کم بر حسب اشتهای کودک به مقدار سوپ او به میزان حداکثر 10=6 قاشق مرباخوری در ظهر وشببیافزایید . همچنین کودک را با غذاهایی که می تواند به دهان ببرد مانند نان ، بیسکوئیت ساده ، ماکارونی پخته ، تکه های سیب زمینی پخته ، کوفته قلقلی و. . . آشنا کنید . - نحوه تغذیه تکمیلی در دو هفته دوم ماه دهم : در این زمان علاوه بر تنوع بخشیدن بر سوپ کودک می توان از کته نرم که در آبگوشت یا آب مرغ پخته می شود همراه با خود گوشت استفاده کرد . همچنین از گوشت ماهی که تیغ های آن کاملا" گرفته شده باشد وهمراه با کته نرم وسبزی پخته شده باشد می توان به کودک داد . - نحوه تغذیه تکمیلی در ماه یازدهم ودوازدهم: تنوع غذای کودک را رعایت کنید با توجه به اشتهای کودک بر مقدار غذای هر وعده او اضافه نمایید همچنان برای کودک غذای جداگانه تهیه کنید واز دادن غذای سفره خانواده به کودک بدلیل علت داشتن نمک و چاشنی اجتناب نمایید .
- یک نکته مهم در تغذیه کودک زیر یکسال : از پایان 6 ماهگی وهمزمان با شروع غذای کمکی تا پایان 12 ماهگی غذای اصلی شیرخوار هنوز شیر مادر است لذا به تغذیه با شیر مادر به طور مکرر وبر حسب تقاضا وتمایل شیرخوار در تمام مدت شب وروز به ویژه قبل هر وعده غذای کمکی باید توجه شود . معده کوچک کودک را با غذاها پر نکنید . چه این امر سبب می شود که کودک برای مدت طولانی تر سیر بماند ودر نتیجه کمتر پستان مادر را بمکد . در نتیجه هم شیر کمتر به او می رسد وهم حجم کلی شیری که مادر تولید می کتد کاهش خوهد یافت .
- چه مواد غذایی را به کودک زیر یکسال نباید داد ؟ بطور کلی تا یکسالگی عسل غیر پاستوریزه ، پنیر ، سفیده تخم مرغ ، شکلات ، بادام زمینی ، میگو ، فلفل وادویه جات ، ترشی ها ، نمک ، نوشابه های گاز دار ، آب میوه های صنعتی ، از میوه ها ، خربزه ، کیوی ، انواع توت ( توت سفید ، توت فرنگی ، تمشک ) ، آلبالو، گیلاس ، از حبوبات ، نخود ولپه واز گروه سبزیها اسفناج وکلم توصیه نمی شود . توجه داشته باشید استفاده از شیر گاو در تهیه فرنی بلامانع است . زیرا با جوشانیدن شیر مقدار مواد حساسیت زای آن کمتر می شود . در تغذیه کودکان زیر یکسال همواره به این نکات توجه کنید : دادن آب میوه به مقدار زیاد ویا شیرینی قبل از غذا ، سبب کم شدن اشتها می شود ورشد کودک را به خطر می اندازد . بنابراین آب میوه ویا میوه رسیده ونرم را که با پشت قاشق له کرده اید دوبار در روز بعد از غذای وسط روز وبا حجم کم به کودک بدهید ، ویتامین های مورد نیاز کودک به ویژه ویتامین ث از راه شیر مادر تامین می شود . از چه زمانی باید به کودک از غذای خانواده داد ؟ بعد از یکسالگی باید بطور تدریجی کودک را با انواع غذاهایی که افراد خانواده مصرف می کنند آشنا کرد . از این زمان باید کودک از چهار گروه غذایی اصلی یعنی گروه نان وغلات ، گروه شیر ولبنیات ، گروه گوشت وتخم مرغ وحبوبات و گروه میوه ها وسبزیها استفاده کند . بطور کلی از سال دوم زندگی ذائقه کودک با غذای خانواده شکل می گیرد بنابراین بهتر است از تهیه غذاهای شور وپر ادویه خودداری کنید و سعی کنید از سرخ کردن غذا بویژه با حرارت زیاد وبه مدت طولانی پرهیز کنید . مصرف غذای خانواده برای کودک باید تدریجی باشد بطوری که بعد از گذشت مدت زمانی نیاز به تهیه غذای مخصوص وجداگانه برای کودک نباشد . در سال دوم زندگی روزانه چند بار باید به کودک غذا داد ؟ گنجایش معده کودک در مقایسه با افراد بزرگسال کمتر و با مقدار خیلی کمی غذا سیر می شود . از طرف دیگر کودک در حال رشد است ومعمولا"دائما" در حال فعالیت ومشغول بازی است پس نیاز او به انرژی ومواد غذایی زیاد است . در سال دوم زندگی هنوز شیر مادر منبع عمده تامین انرژی وسایر مواد مغذی کودک است . نباید انتظار داشته باشید که کودکان مانند بزرگسالان فقط صبحانه ، ناهار وشام بخورند بلکه باید بخصوص بعد از سال اول زندگی حتی تا 5 سالگی حداقل روزانه 5 وعده غذا بخورند .
مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت های تولیدی بخش سازمان صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع . 3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی . 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت . 5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس . شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس 1- اشخاص حقیقی -تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت ) - ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز: 1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان. 2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن 3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی 4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست 5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء 6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی 7- پوشه فنردار 8-درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح : 1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از محل تولید غذای کودک بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید غذای کودک به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در محل پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی و استفاده از شیوه های نوین تولیدی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی : روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت جذب مشتریان) در زمینه جذب مشتراین می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر .
فصل سوم امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 1-1- زمین محل اجرای طرح :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمان ها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی :
8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح : 2- هزینه های جاری طرح : 1-2- حقوق و دستمزد : حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
2-2- مواد اولیه و بسته بندی :
3-2- هزینه سوخت و انرژی : 4-2-استهلاک و تعمیر و نگهداری :
جدول هزینه های جاری طرح : جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید :
سرمایه در گردش :
جدول سرمایه گذاری :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از محل تولید غذای کودک و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .
جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |