پروژه کارآفرینی تولید قطعات پلاستیکی46ص
پروژه کارآفرینی تولید قطعات پلاستیکی46صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : از آنجایی که کشور ایران از معادن غنی و وسیعی برخوردار است بهره گیری مؤثر از این ذخایر از منابع مهم تأمین بودجه مالی کشور است و در پروسه فن آوری محصولات معدنی مثل سرب، مس، روی، طلا، سنگ آهن و همچنین در تولید کاشی، سرامیک، چینی و غیره، قطعات مختلف لاستیکی فرسایشی فراوان در بالمین ها و رادمیل ها، حمل مواد پمپ ها و پره های فلوتاسیون بکار گرفته می شود. همچنین در ساخت پمپ ها و پره های فلوتاسیون بکار گرفته می شود. همچنین در ساخت پل ها، ماشین آلات راه سازی، احداث مترو و راه آهن، صنایع خودروسازی، اسکله ها و لنگرها قطعات لاستیکی بسیار زیادی استفاده می شود و بازار انکار ناپذیری وجود دارد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید قطعات پلاستیکی
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت در دولت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید قطعات پلاستیکی می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به تولید های کارگاهی صنعتی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 25 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : تاریخچه تولید پلاستیکپلاستیکهاامروزه کاربرد فراوانی در زندگی انسان پیدا کردهاند. موارد مصرف این مواد آنقدرگسترده است که بدون آنها زندگی انسان امروزی فلج میشود. استفاده گسترده در لوازمخانگی از سادهترین وسیله تا وسایل پیچیده ، استفاده از الیاف مصنوعی بصورت روزافزون درصنایع نساجیو استفادههای فراوان دیگر ،نشان از اهمیت این ماده در جهان امروزی دارد. هرچند که این ماده مفید و پر کاربرد ،عوارض زیادی هم در زندگی انسان باقی گذاشته است کهآلودگیمحیط زیست با زبالههای پلاستیکیتجزیهناپذیر در طبیعت از این جمله میباشد. پلیمرها، پایه پلاستیکها میباشند. پیش از آنکه انسان بتواندپلیمرهایسنتزی را بسازد، طبیعت پلیمرهایی مانندسلولز را ساختهبود. سلولز ، جزء اصلی لیفچوب وپنبهمیباشد. از سایر پلیمرهای طبیعیمیتوانپروتئینها ،کائوچو ،قیر، قطران و رزینهای طبیعی را نام برد. تاریخچهانسانهای اولیه با استفاده از پلیمرهای طبیعی ابزار زندگی و سلاحمیساختند. اما در اواخر قرن نوزدهم بود که انسان توانست با تغییر شکل دادنپلیمر موفق به ساخت پلاستیکها شود. سلولز در حالت طبیعی غیر قابل ذوب و در حلالهای عادیغیر قابل حل میباشد. با نیترودار کردن آن ، اولین پلاستیک تجارتی به نامنیتروسلولز پدید آمد کهقابلانحلال و شکلپذیر میباشد. در سال 1870 ، پلاستیکی به نامسلولوئیدوارد بازار شد که از طریق نرم کردن نیتروسلولز با کافور بدست آمدهبود. این ماده شفاف ، سفت و قالبپذیر در تهیه اشیای مصنوعی مانند برس و شانه ،الیاف ،لاک و … کاربرددارد. پلاستیکهایی که کاملا بصورت سنتزی ساخته میشوند، در سال 1908 تولیدشدند. "دکتر لئوبالکنر" با کامل کردن رزین فنلی ، باکلیت را وارد بازار کرد. این ماده جهت ساختن دستگاه تلفن و عایقهای الکتریکی و دسته وسایل پخت و پز استفادهمیشود. با اینکه پلاستیکها به صورت مواد با اهمیت و پر کاربرد در آمدند، اماشیمی آنها تاسال 1920 کاملا درک نشده بود. پلیمر چیست؟
پلیمریابسپار، مولکول بسیار بزرگی است که از بهم پیوستن مولکولهای کوچک کهمونومر یا تکپار نامیده میشوند، بوجود میآید. پلیمرها بطور عمده شامل عناصرکربن ،هیدروژن ،گوگرد ،فسفر و … هستند و باتغییر اندازه مولکول ویژگیهای پلیمر هم تغییر میکند. نقطه ذوب ، استحکام و خصوصیاتفیزیکی دیگر پلیمر ، تابع اندازه و ابعاد مولکول (طول زنجیر) میباشد. تولیدپلاستیکها پس از شناخته شدنشیمیپلیمر ، بسرعت گسترش یافت و پلاستیکهای مهم و تجارتی زیادی تولید شدند. از سال 1950 به بعد ، تولید پلاستیکها شتاب روز افزونی گرفت و موادی سخت و مقاوم در برابرگرما با کاربردهای مخصوص ساخته شدند.
برخی پلاستیکهای مهم و تاریخ تجاری شدن آنها
PVCپلی وینیل کلرید TPXپلی متیل پنتن PBTپلی بوتیل ترفئالات پلی استر اولین قدم در موردصنعت پلاستیک، توسط فردی به ناموایسا هیکاتانجام گرفت که تلاش میکرد مادهای بجای عاج فیل تهیه کند. چونعاج فیل بعنوان مادهای سخت ، گرانقیمت و همینطور کمیاب کاربردهای فراوانی داشت. ویتوانستنیترات سلولزرا (که به غلط نیتروسلولز گفتهمیشود) ازسلولز تهیه کند. پس نیترات سلولز اولین پلاستیک با منشا طبیعی است.
ویژگیهای مواد پلاستیکییک ویژگی مهم مواد پلاستیکی در صنعت ، فرآیند پذیربودن یا Processible بودن آن است. اگر مادهای قابل ذوب یا قابل حل باشد، درصنعت قابل استفاده است و گرنه نمیتوان از آن استفاده صنعتی کرد. چون نمیتوانیم آنرا برای تهیه مواد بکار ببریم. ویژگی سلولز و نیترات سلولزسلولز نه قابل حل و نه قابل ذوب است و قبل ازذوب تجزیه میشود. پس فرآیند پذیر نیست. اما نیترات سلولز هم قابل حل و هم قابل ذوباست. یعنیوایسا هیکات، سلولز فرآیند ناپذیر را به نیترات سلولز فرآیندپذیر تبدیل کرد. ویژگی استات سلولزنیترات سلولزایراداتی دارد. از این رو تلاشبرای جایگزین کردن یک پلاستیک دیگر به جای آن آغاز شد. در سال 1908مایلزاستات را تهیه کرد که هم مزیت نیتروسلولز را دارد و هم کارکردن با آن آسانتر است وخطرات کمتری دارد. اولین پلاستیک سنتزیاولین پلاستیک سنتزی ،رزین فنل- فرمالدئیدبود که در تلاش برای ساخت مواد پلیمری کاملا سنتزی ، در سال 1907لئو بلکندموفق شد از متراکم کردنفنل بافرمالدئید ، رزین فنل فرمالدئید را که بعدها تحت عنوانبالکیت (بعنوان محصول نهایی)نامیده شد، تولید کند. اینرزینهم در محیطهای اسیدی و هم قلیایی قابلتهیه است.
فنوپلاستهااز متراکم شدن فنل با فرمالدئید در محیط اسیدی یا بازیفنوپلاستیا رزین فنل-فرمالدئید حاصلمیشود. ماکزیمم PH که در صنعت با آن کار میشود 8/5 است و برای ایجاد این PH البتهدر محیط بازی به محیط ،NH3 یا NaOH اضافه میشود. برای این که چسب نجاریحاصل شود، در انتهای مولکول ، باید گروه OH باشد. هر چه گروههای OH بیشتر باشدچسبندگی بیشتر خواهد بود. پس برای تولید چسب بهتر ، باید فرمالدئید اضافی برداریم. بهترین چسب آن است که گروه فرمالدئید آزاد داشته باشد. آمینوپلاستهااین پلاستیکها از متراکم شدناوره یاملامینبا فرمالدئید در محیط اسیدی یا بازیبدست میآیند. دمای این واکنش باید بین 60تا 80 درجه سانتیگراد باشد. چسب فنل فرمالدئید بعلت بدبویی در بازار نیست. ولی اینچسب ، در بازار موجود است. ملامینیا 8 ، 4 ، 6 _ تری آمینو _ 1 ، 3 ، 5 _ تری آزیدبافرمالدئید میتواند در محیط اسیدی یا بازی ،واکنش چند تراکمیانجام دهد وبرحسب شرایط تنظیم واکنش ،پلیمر یک بعدی ایجاد کند. وقتی که شرایط را با تنظیم PH در محیط اسیدی و دمای زیادتغییر دهیم، پلیمر یک بعدی به سه بعدی تبدیل میشود و همراه با 20 درصدکائولنتبدیل بهفرمیکالمیشود که ماده استخوانی روی میزهایکابینتهاست که در خلا تحتفشار بالا پرس میشود. حال اگر 40 - 30 درصدکربناتکلسیم اضافه کنیم، تبدیل به زیر سیگاری و مواد دیر اشتعال پذیر میشود که قیمتآن ، فوقالعاده افت میکند. اما قدرت مکانیکی آن بالا میرود. کلید و پریزبرق بدون استثنا از اینماده میباشد. ترموپلاستهاپلیمرهایی هستند که در اثر فشار ، تغییر شکلمیدهند و بعد ازحذف نیروی خارجی ، این تغییر شکل همچنان ادامه مییابد و باقی میماند. به عبارتدیگر ،خاصیت پلاستیسیتیدارند. این پلیمرها در اثرگرمابتدریج نرم میشوند و با افزایش دما بهحالت فیزیکیجامد خود تبدیلمیشوند. این خصلت ، کاربرد این پلیمرها را تضمین میکند یا بوجود میآورد. اگرترموپلاستیکی را بصورت پودر یا حلقههای کوچک حرارت دهیم، ابتدا نرم و سپس مذاب ووسیکوز میشود و اگر آنها را قالب بگیریم، شکل قالب را به خود میگیرد. موادی هستند جامد و پایدار با منشاء نفت و گاز که امروز جانشین بسیار مناسبی برای چوب و فلز و شیشه و سرامیک ها می باشند. منشاء اصلی پلاستیک اتیلن (C2 H4) می باشد که خود از اتان و پروپان تشکیل می شود.
طبقه بندی پلاستیک ها در مهمترین تقسیم بندی به دو گروه اصلی تقسیم می شوند: الف) ترموپلاست ها (پلاستیک های گرما نرم): یعنی پلاستیک هایی که در اثر حرارت نرم شده و در اثر از دست دادن حرارت سخت می شود؛ مثل: نایلون.
ب) ترموست ها (پلاستیک های گرما سخت): منظور پلاستیک هایی که برای اولین بار در اثر حرارت شکل پودری آنها به قطعه ای یک پارچه تبدیل می شود. اما این قطعه دیگر هرگز توسط گرما ذوب نخواهد شد؛ مانند: ملامین، باکالیت. (به علت وجود پیوند های عرضی و شبکۀ سه بعدی)
مواد پلاستیکی هستند که توسط حرارت به مایع تبدیل می شوند، پس از شکل گیری و حذف گرما شکل نهایی خود را می یابند و هر چند بار که بخواهیم می توانیم آن را بارها ذوب کرده و تغییر فرم داد. ترموپلاست ها دارای مجموعۀ 10خانواده ای می باشند. که از هر خانواده مهمترین عضوها را به اختصار توضیح داده ایم: پلی الفین ها الف) پلاستیک پلی اتیلن (PE) : پلاستیکی است ارزان و سبک که مصارف بسیار زیادی دارد. یک نوع از آن که با وزن مولکولی زیاد تولید می شود دارای سختی بالایی بوده و در برابر سایش مقاوم است و در ساخت قطعات اتصال زانو و پزشکی کاربرد دارد. همچنین تولید فیلم، صنعت بسته بندی، پوشش کاغذ، لوازم آشپزخانه، آزمایشگاه، اسباب بازی، انواع ظروف بادی و تزریقی و ظروف مقاوم در برابر مواد شیمیایی خورنده نظیر اسید فلوئویدریک (HF) و آمونیاک (NH3) کاربرد دارد. برای افزایش مقاومت پلی اتیلن در مقابل هوازدگی و اشعۀ ماوراء بنفش معمولا 2% دوده به آن اضافه می کنند. ب) پلاستیک پلی پروپیلن (PP) : سبک ترین پلاستیک تولید شده می باشد (0/9 g/cm³) که خواص آن شبیه پلی اتیلن بوده اما سخت و دمای نرم شدن آن بیشتر است. الف) پلی ونیل کلراید (P.V.C) : در دو نوع عمده تولید می شود؛ نوع غیر نرم P.V.C که سخت و شکننده بوده و مقاومت آن در برابر ضربه کم است؛ مانند: انواع لوله ها و اتصالات پلاستیکی مورد استفاده در ساختمان و یا ورق های خشک P.V.C نوع نرم آن که بر اثر افزودن مواد نرم کننده، نرم و ارتجاعی شده است و در تولید انواع شیلنگ، پرده حمام، بارانی و فیلم های بسته بندی مناسب است. (ماده نرم کننده = دی اکتیل فتالات)
ب) پلی ونیل استات (P.V.A) : همان چسب مصرفی معروف که در ساخت لوازم خانگی استفاده می شود. ج) پلی وینیل بوتیرال (P.V.B) : چسبی است که در چسباندن شیشه های ایمنی خودرو ها استفاده می شود. پلی وینیل کلراید پلاستیکی سخت است که اگر آنرا با 30- 50 درصد P.V.C به صورت کوپلیمر در آوریم، محصول پلاستیکی کاملا نرم و انعطاف پذیر بدست می آید که آن را "ساران" نامیده اند، و در برابر بخار آب و گازها کاملا نفوذ ناپذیر است. با افزودن یک یا چند اتم فلوئور به مولکول "وینیل" پلاستیک هایی نسوز، مقاوم در برابر حلال ها و مقاوم در برابر عوامل جوی و ماوراء بنفش ایجاد می شود. (برخلاف پلیمرهای تکراردار) الف) پلی وینیل فلوراید (P.V.F) : پلاستیکی دارای ویژگی های عالی، مقاومت کششی بالا و مقاوم در برابر دما و سایش. ب) پلی تترا فلورواتیلن (P.T.F.E) : به نام تفلون مشهور است و ماده ای کدر رنگ است که تا دمایº260سانتی گراد حرارت را بخوبی تحمل نموده. ظریب اصطحکاک آن بسیار پایین بوده و در برابر عوامل شیمیایی خورنده، کاملا مفاوم است؛ کاربرد : پوشش ظروف آشپزخانه و واشرهای لوله کشی. ج) A.B.S : کوپلیمری سخت و چقر که از آن برای لوله کشی پساب و فاضلاب، دستۀ ابزار و پایه مبلمان استفاده می شود.
پلی استایرن پلاستیکی روشن، سخت و شکننده است که از آن اسفنج (استایروفوم) تهیه کرده که دارای وزن حجمی کمی بوده و عایق مناسبی به حساب می آید و به علت محبوس شدن گازها در آن ضریب هدایت حرارتی پایین داشته و در صنایع عایق ساختمانی یا صنایع برودتی (یخچال ها و سرد خانه ها) کاربرد دارد. نام تجاری آنها "پلاکسی گلاس" یا "لوسیت" می باشد. شفاف بوده و بهتر از شیشه نور را از خود عبور می دهد و از آن در ساخت تابلوی علائم، چراغ عقب اتومبیل استفاده می شود. مقاومت آن در برابر اشعۀ ماوراء بنفش خوب اما در برابر خراش و سایش ضعیف است. به گروهی از پلیمرها اطلاق می گردد که در مونومر آنها نیتروژن وجود دارد. نایلون ها ساختمانی شبیه پلیمرهای پروتئینی داشته همچنین دارای استحکام بالا. مقاومت به سایش خوب بوده و به علت ظریب استحکاک پایین در قطعات درگیر ماشین (دنده ها) ساچمه ها و ... کاربرد دارند. نایلون ها همچنین در تولید الیاف مصنوعی استفاده می شوند. (انواع البسه و جوراب) و می تواند تا 8% وزن خود رطوبت جذب نمایند. با نام تجاری "درلین" تولید و عرضه شده و از آن چرخدنده و برنه ماشین های صنعتی را می سازند. ماده ای شفاف، چقر، مقاوم به حرارت دارای ثبات ابعاد؛ کار آن در تولید کلاه های ایمنی سخت، پیچ و مهره و پرۀ پمپ استفاده می شود. دارای سختی و چقری بوده ودر برابر حرارت مقاومند و ضد شعله بوده به نحوی که بخوبی خود شعله را خاموش می کنند. ترموست ها پلاستیک هایی هستند که پس از پخت و شکل گیری، دیگر نمی توان با استفاده از حرارت شکل آنها را تغیر داد. ترموست ها دارای سختی بالا، سفتی، مقاومت در برابر حرارت و حلال های شیمیایی و مقاومت الکتریکی بالایی هستند. ترموست ها بر خلاف ترموپلاست ها از لحاظ شیمیایی پایدار نبوده و فعالند و با گذشت زمان در آنها اتصالات عرضی ایجاد می شود. معمولا به ترموست ها مواد افزودنی از جمله : خاک اره، خاک رس، خاک چینی و الیاف پنبه اضافه می کنند. ترموست ها معمولا شکننده هستند اما لاستیک با آنکه یک ترموست می باشد به علت وجود اتصالات عرضی در مولکول های زنجیره ای آن که به آن "ولگانیزه" می گویند و عامل ایجاد اتصال آن گوگرد است؛ شکننده نبوده و آوای حرکت داشته و کاملا ارتجاعی است. رزین های فرمالدئیدی از سخت ترین مواد پلاستیکی بوده که همگی شکننده می باشند. الف) فنل فرمالدئید (P.F) : از اولین و ارزانترین رزین های مصنوعی به شمار می رود. نام تجاری آن "باکالیت" است که در تولید کلید، پریز، پایه لامپ، پیچ رادیو، لنت ترمز، زیر سیگاری و نیز به عنوان چسب جهت تخته چند لایه کاربرد دارد. ب) اوره فرمالدئید (U.F) : کاربردی شبیه P.F دارد. ج) ملامین فرمالدئید (M.F) : پلاستیکی سخت و مقاوم که از آن در تهیه ظروف غذا خوری آشپزخانه استفاده می شود. از واکنش بین الکل و اسید تولید شده به صورت اشباع شده و اشباع نشده (آلکید= الکل + اسید) وجود دارند "داکرون" و "ترلین" دو نوع از الیاف مهم پلی استرها هستند که در صنایع نساجی کاربرد دارند. پلی استرها گاه در قطعات تقویت شده با پشم شیشه که به نام "فایبر گلاس" مشهورند (GRP) کاربرد داشته و محصولاتی از جمله پالل های ساختمانی، بدنه تجهیزات حمل و نقل، قایق و کشتی سازی، وان حمام، لوله، مخازن، کابین تراکتور و ... کاربرد دارند. اپوکسی ها چسبندگی رزین های اپوکسی در بیشتر سطوح بسیار خوب بوده، و در
برابر خوردگی مقاوم می باشد در صنعت برق از اپوکسی ها برای محافظت قطعات و
عایق های الکتریی استفاده می کنند. 1- سبک می باشند ( 2/1 وزن آلومینیم) لذا در حمل و نقل کاربرد دارند. 2- عایق حرارتی و الکتریکی خیلی خوبی هستند. 3- در برابر حلال های شیمییایی مقاومند. 4- برخی از آنها شفاف هستند (آکریلیک ها) لذا جانشین مناسبی برای شیشه است. 5- بهداشتی می باشند (قارچ ها و کپک ها نمی توانند به آن اثر کنند) استفاده وسیع در تجهیزات پزشکی. 6- قابلیت تکثیر فراوان دارد و می توان خود رنگ باشند. 7- مقاومت برابر شرایط جوی. 8- ارزانی. 9- قابلیت شکل پذیری فوق العاده. از قابلیت های دیگر پلاستیک ها این است که می توان خواص آنها را بهبود بخشید. (به تناسب کارایی که دارند) افزودنی های مهم پلاستیک عبارتند از: 1- نرم کننده ها که سه وظیفۀ مهم دارند، کمک به ذوب سریعتر مواد، سهولت در حرکت مواد در دستگاه تولید و جلوگیری از چسبیدن پلاستیک به دیوارۀ دستگاه یا قالب. 2- فیلترها (پرکننده ها) : اولا موجب کاهش قیمت پلاستیک می شوند، ثانیا خصوصیت فیزیکی و مکانیکی را افزایش می دهند؛ مانند: کربنات کلسیم یا کربنات پتاسیم. 3- پیگمنت ها : مهمترین وظیفۀ آنها خودرنگ نمودن پلاستیک هاست. 4- مواد ضد اکسید (آنتی اکسیدانت) : که پلیمرها را در برابر اکسید شدن حاصل از حرارت، نور، هوا و غیره محافظت می کند. 5- کاهش دهنده اشتعال. 6- مواد ضد الکتریسته ساکن.
مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش صنایع صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان صنایع شهرستان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع و معادن . 3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی . 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت . 5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس 1- اشخاص حقیقی -تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت ) - ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز: 1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان صنایع شهرستان. 2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن 3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی 4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست 5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء 6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی 7- پوشه فنردار 8-درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش صنایع صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح : 1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از کارخانه تولید قطعات پلاستیکی بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید قطعات پلاستیکی به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم .
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید کالایی مانند قطعات پلاستیکی که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات و ماشین آلات و وسایل آزمایشگاهی مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : پرسنل غیر تولیدی :
پرسنل تولیدی :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ) در زمینه فروش محصولات صنعتی مانند قطعات پلاستیکی می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی، تبلیغات اینترنتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .
فصل سوم امور مالی طرح
1- سرمایه گذاری ثابت طرح : 1-1- زمین :
2-1- محوطه سازی :
3-1- ساختمانها :
4-1- تأسیسات و تجهیزات :
5-1- ماشین آلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی :
6-1- وسایط نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه :
7-1- تجهیزات اداری و کارگاهی : 8-1- هزینه های قبل از بهره برداری :
جدول هزینه های ثابت طرح : 2- هزینه های جاری طرح : 1-2- مواد اولیه و بسته بندی :
2-2- حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی : 3-2- حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی :
4-2- هزینه سوخت و انرژی :
5-2- استهلاک و تعمیر و نگهداری : جدول هزینه های جاری طرح :
جدول هزینه های ثابت و متغیر تولید : سرمایه در گردش : جدول سرمایه گذاری : توجیه اقتصادی محصول :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از کارخانه تولید کننده قطعات پلاستیکی و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پربازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .
جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |