پروژه بررسی ذرت علوفه ای و سیلوی آن
پنجشنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۶، ۰۹:۴۷ ب.ظ
پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی
عنوان کامل: بررسی ذرت علوفه ای و سیلوی آن
دسته: کشاورزی و گیاه شناسی
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات پروژه: 82
______________________________________________________
بخشی از مقدمه:
ذرت
یکی از مهمترین گیاهانی است که به عنوان غذای اصلی در بسیاری ازکشورهای
آمریکای مرکزی وجنوبی،آفریقا و قسمتی ازآسیا کشف شده ویکی از مهم ترین
گیاهان تأمین کننده انرژی وپروتئین بوده وتولیدات سالانه آن نزدیک به 500
میلیون تن می باشد .درایران نیزذرت به عنوان یک گیاه جدید درسال 1349 با
تأسیس بخش تحقیقات ذرت وعلوفه درموسسه اصلاح وتهیه نهال وبذرهمراه با
بررسیهای به نژادی وبه زراعی مورد توجه قرارگرفت . بطوری که درسال زراعی
81-80 سطح زیرکشت آن به مرز 218465 هکتاروتولید 45/1 میلیون تن رسید.کشت
ذرت با توجه به تنوع آب وهوایی دربسیاری ازمناطق کشوربعد از برداشت غلات
قابل گسترش است . در دنیا ودربین غلات ذرت بعد ازگندم وبرنج ازلحاظ
اقتصادی وسطح زیرکشت مقام سوم را داراست. ولی ازنظرکل تولید مقام اول را به
خود اختصاص داده واین درحالی است که به دلیل سازش پذیری با شرایط اقلیمی
مختلف، روز به روز دردنیا درحال گسترش بوده. به طوری که امروزاز عمده ترین
محصولات مناطق نیمه گرمسیر وگرمسیربه شمارمی آید[8] . ذرت گیاهی است (c4)که
از پتانسیل بالا برای تبدیل انرژی خورشیدی برخورداراست .سهم ذرت درتغذیه
انسان 25-20%ودرتغذیه دام وطیور75-70% ودیگرفراورده های جانبی 5% می
باشد[24]،طبق آخرین آمارسطح زیرکشت ذرت درایران 000/300 هکتاراست که ازاین
مقداردرحدود 000/50 هکتار(20%)به کشف ذرت سیلوی اختصاص دارد که استان تهران
به 000/16 هکتارسطح زیرکشت ازنظرکاشت ذرت سیلوی دردرجه اول اهمیت
قراردارد[31] .
تنوع شرایط آب و
هوایی در مملکت ما موجب گشته تا در بعضی نواحی به علت وجود فصول نا مساعد و
طولانی،استفاده از علوفه سبزوتازه محدود گردد.به طوری که جهت جبران این
کمبودوذخیره علوفه،دامداری ها به دنبال روش هایی نظیر خشک نمودن،سیلو کردن
و...بروند.دربین روشهای فوق ،استفاده از علوفه سیلو شده به دلیل کیفیت بالا
،تنوع ویتامین هاوارزش غذایی فوق العاده برروش خشک کردن،که سبب تلفات مواد
غذایی بالاخص پروتئینی آن است،ارجحیت داشته و به همین دلیل در سالهای اخیر
سطح زیر کشت ذرت علوفه ای با توجه به ارزش غذایی آن ،سازگاری با شرایط
اقلیمی متفاوت و عملکرد بالای آن در واحد سطح افزایش چشمگیری داشته و امروز
یکی از رقم های بالای جیره غذایی دام ها بالاخص گاوهای شیری را تشکیل می
دهد[6].
واژه سیلو(silo)ازکلمه یونانی سیروس (siros)مشتق
شده است که بعضی از گودال در زمین می باشد چندین هزارسال قبل کشاورزان
علوفه را به صورت سیلو برای خود نگهداری می نمودند.بعدها مصریها با تکنیک
سیلوکردن آشنا شدند وطبق نقاشی های رنگی مربوط به سیلوکردن توسط مصریها
در1000 الی 1500 سال قبل ازمیلاد،مصریها اهمیت سیلوکردن درفضای بدون هوا را
فهمیده بودند[31].سیلوی علوفه درسال 1860 درمجارستان شروع شد،سپس عمل
سیلوکردن را کشاورزان آلمانی وفرانسوی آموختند وبکاربستند.
جهت دانلود محصول اینجا کلیک نمایید
۹۶/۰۶/۱۶