پروژه کارآفرینی تولید پفک نمکی34ص
پروژه کارآفرینی تولید پفک نمکی34صفصل اول کلیات
1- 1 مقدمه : آرد پفک، یکی از اجزای مهم در تهیه ی انواعپفک ها است. ماده یپودرمانندی است که ازدانه ی غلات یا سایر موادنشاسته ای بدست می آید. معمولاً آرد پفک را از آسیاب نمودن دانه یگندم تهیهمی کنند؛ اما از دانه یذرت،گندم سیاهیا (چاودار)،جو،نخود وبرنج هم آرد پفک تهیه میشود. اساس آرد پفک رانشاسته تشکیل می دهد که خود، یکی از پیچیده ترین انواعهیدراتکربن می باشد. معمولاً وقتی سخن از آرد پفک به میان می آید، منظورآرد پفک گندماست، چون این نوع آرد پفک بخش عمده ی آرد پفک لازم برای تهیه ینان وپاستارا شامل می شود. دلیل استفاده وسیع ازآرد پفکگندم خواص آن می باشد. وقتی این آرد پفک را باآب مخلوط می کنیم، نوعیپروتئین پیچیده به نامگلوتنایجاد می شود. وجود گلوتن بهخمیر خاصیت ارتجاعی میدهد و می توان آن را به هر شکلی در آورد. همین خاصیت گلوتن، سبب می شود که گازهایحاصله درون خمیر باقی بمانند و وجود این گازهاست که سبب تردی و حالت اسفنجی محصولنهایی می گردد. این خاصیت آرد پفک گندم در تهیه ی انواع نان وکیک بسیار حائزاهمیت می باشد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : تولید پفک نمکی
محل اجزا : شهر صنعتی
1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
1 – 4 – دلایل انتخاب طرح : توجه به خودکفایی این صنعت در دولت و همجنین نیاز بازار داخلی به تولید این محصول با توجه به این که تولید آرد پفک می تواند به رشد و شکوفایی اقتصادی کشور کمکی هر چند کوچک نماید و با در نظر گرفتن علاقه خود به تولید های کارگاهی صنعتی این طرح را برای اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه : این طرح از جهات گوناگون برای جامعه مفید است ، شکوفایی اقتصادی و خودکفایی در تولید یکی از محصولات وآرد پفکاتی که ارز زیادی را از کشور خارج می کرد ، سوددهی و بهبود وضعیت اقتصادی ، اشتغالزایی ، استفاده از نیروی انسانی متخصص در پرورش کالای داخلی و بهره گیری از سرمایه ها و داشته های انسانی در بالندگی کشور .
1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : تعداد اشتغالزایی این طرح 25 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : پیشینهدر گذشته با ساییدن دو تکه سنگ گندم را آسیاب میکردند. با گذشت زمان دیگر از جانوران برای چرخاندن سنگ آسیاب بهره گرفتهشد. کم کم آسیابهای بادی و آبی نیز به کار گرفته شدند تا امروز که فراوری آرد پفک در کارخانجات انجام میشود. مردمان شهرنشینی جیرفت ایران نزدیک به ۵۰۰۰ سال پیش، آرد پفک را برای خوراک به کار میبردهاند.[۳] چیستیبنیاد آرد پفک را نشاسته میسازد که خود، یکی از پیچیدهترین گونههای هیدرات کربن میباشد. هنگامی که این آرد پفک را با آب مخلوط میکنیم، گونهای پروتئین پیچیده به نام گلوتن ساخته میشود.[۴] هستی گلوتن به خمیر ویژگی کشسانی میدهد و میتوان آن را به هر ریختی در آورد. همین ویژگی گلوتن، سبب میشود که گازهای فراور، درون خمیر بهجا بمانند و بودن این گازهاست که سبب تردی و حالت اسفنجی فراورده پایانی میگردد. این ویژگی آرد پفک گندم در پخت نان و کیک بسیار برجستهاست. انواع و گونههاo آرد پفک سفید: بخش درونی گندم o آرد پفک کامل گندم: برگرفته از تمام بخشهای گندم o آرد پفک جوانه گندم: آرد پفکی از بخش نشاستهای و جوانه بدون سبوس
فرآوردههای آرد پفکینان، پاستا، بیسکوییت، پیراشکی، کلوچه و انواع کیکها همگی از آرد پفک ساخته میشوند. از آرد پفک در تهیه خوراکها هم استفاده میشود. برای غلیظ نمودن انواع غذاها مثل سسها به آنها آرد پفک افزوده میشود. آرد پفک ذرت در تهیهٔ بسیاری از پودینگها به کار برده میشود.
مراحل انجام کار : انواع آرد پفکاغلب آرد پفکهایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، ازگندم تهیه شده اند. انواع آرد پفک گندم از نظر مقدار گلوتن با هم تفاوت دارند. آرد پفکی که برای تهیه ی ناناز آن استفاده می شود، معمولاً میزان گلوتن بالایی دآرد پفک و همین امر باعث می شود کهاستحکام نان در کنار تردی آن حفظ شود و نان شکل خود را حفظ نموده و خرد نشود. آرد پفکهایی که گلوتن موجود در آنها کمتر است نرم تر بوده و محصول آنها هم بسیار ترد وآسیب پذیر می باشد. مثلاً آرد پفکهایی که در تهیه ی انواعکیک وشیرینی ازآنها استفاده می شوند کمترین میزان گلوتن را داشته و همین مسئله سبب تردی و شکنندهبودن برخی انواع شیرینی می شود. آرد پفکهایی که در تهیه ی پاستا از آنهااستفاده می شود، معمولاً گلوتن بیشتری نسبت به آرد پفکهای کیک پزی دارند. آرد پفکچند منظوره آرد پفک گندمی است که میزان گلوتن آن متوسط می باشد. از این آرد پفک برای تهیه یانواع نان، کیک یا شیرینی در مصارف خانگی استفاده می شود. طرفداران این آرد پفک بسیارزیادند. با توجه به اینکه از کدام قسمت های گیاه گندم برای تهیه ی آرد پفکاستفاده کنند، مثلاً اینکه از قسمت نشاسته ای، از بخش پروتئینی یاجوانهگیاه، ازسبوسیا همانبافت فیبری گیاهکدام را مورد استفاده قراردهند، سه نوع آرد پفک گندم به وجود آمده است:
از آرد پفک کامل گندم،مخصوصاً در تهیه یبیسکوییت های سبوس داریا دیجستیو که درایران بهبیسکوییت هایساقه طلایی معروف است استفاده می کنند. در تهیه ی این بیسکوییت هااز دانه و سبوس گندم در کنار هم استفاده می شود و بسیار مغذی می باشند. آرد پفک و نوع مصرف- آرد پفکذرت میان مردم آمریکای جنوبیو مکزیک بسیار رایج است. بهآرد پفک ذرتسفید، گاهینشاسته ذرتهم میگویند. از آرد پفک کامل ذرت در تهیه ی انواع غذاهای مکزیکی از جملهترتیلااستفاده می کنند. - آرد پفک تهیهشده ازگندم سیاه، تماماً صرف تهیه ی خمیرهای ترشنان های آلمان و اسکاندیناوی می شود. معمولاً این آرد پفک را با آرد پفک گندم مخلوط نموده وبعد استفاده می کنند؛ چون میزان گلوتن آن بسیار پایین است. دسته ای از نان هایآلمانی هم تماماً ازآرد پفک گندم سیاهتهیه می شوند. - آرد پفک برنجدر غذاهای آسیایی جایگاه مخصوصیدآرد پفک. معمولاً بخش اعظم آرد پفکبرنج را از برنج هایسفید تهیه می کنند. بنابراین نشاسته ی آن خالص است. البته آرد پفک کامل تهیه شده ازبرنج قهوه ایهم در کارخانجات تهیه می شود. - آرد پفک نخود چیدر غذاهای هندی بسیار مورداستفاده قرار می گیرد. البته در ایران هم در تهیهشیرینی ازاین نوع آرد پفک استفاده می کنند. - آرد پفک را همچنین می توان از دانهسویا، گیاه نشاسته،سیبزمینی و دیگر مواد غذایی که جزوغلات محسوب نمی شوندتهیه نمود. طرز تهیه آرد پفکبرای آسیاب نمودن آرد پفک در قدیم، دانه را بین دو سنگ یاچرخآسیابقرار داده و با ساییدن دو سنگ رویهمدیگر، دانه را خرد و پودر می کردند. امروزه آسیاب نمودن، پدیدهی بسیار ساده ایاست که به راحتی با داشتن یکآسیاب برقیحتی در خانه هم امکان پذیر است. در کارخانجات تولید آرد پفک، از آسیاب های آبی استفاده می کنند. معمولاً دو تکه چرخسنگی مخصوص آسیاب وجود دآرد پفک که با کمک نیروی آب، یکی روی دیگری می چرخد و دانه بیناین دو تکه سنگ قرار می گیرد و آسیاب می شود. بدین ترتیب آرد پفک کماکان به روش گذشته والبته با بهره وری از فناوری جدید، تهیه می گردد. گرد آرد پفک که در هوا پخششود،قابل اشتعالمی باشد؛ مثل سایر مواد مشتعله که در مجاورت هوا قرار میگیرند و با ترکیب بااکسیژن موجود در هوا، آتش می گیرند. بسیاری از آتش سوزی های مرگبار که جان عده ی بسیارزیادی را گرفته است، در کارخانجات تولید آرد پفک اتفاق افتاده است.
مجوز های قانونی : تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع) صادر میگردد.
مراحل صدور جواز تاسیس : 1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان . 2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی . 3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی 4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت . 5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس . شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافتجواز تاسیس 1- اشخاص حقیقی -تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران - حداقل سن 18 سال تمام - دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
2- اشخاص حقوقی - اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت ) - ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور
مدارک مورد نیاز: 1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستایی استان. 2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن 3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی 4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست 5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء 6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی 7- پوشه فنردار 8-درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست
اصلاحیه جواز تاسیس : 1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز. 2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند. 3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دآرد پفک درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد. 4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد. 5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.
تعریف: پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.
صدور پروانه بهره برداری : 1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز. 4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط. 5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت. 6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.
مراحل صدور توسعه طرح : 1-تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی. 3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید. 4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه. 5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر. 6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.
تعریف: کارت شناسایی مجوزی است که به واحدهای کوچک روستایی که از قبل تاسیس گردیده و در حال تولید و بهره برداری می باشند اما هیچگونه مجوزی ندارند و دارای شرایط مناسب می باشد داده می شوند.
مراحل صدور کارت شناسایی : 1- تکمیل فرم درخواست کارت شناسایی توسط جهاد کشاورزی شهرستان و ارسال به مدیریت. 2- ارجاع به دبیر خانه صدور مجوز و بررسی مدارک و سوابق فعالیت کارگاه و انطباق با مصادیق و ارجاع به اداره تخصصی. *بازدید کارشناس تخصصی از کارگاه موجود و بررسی قابلیت آن جهت صدور مجوز و تکمیل فرم بررسی کارشناسی و ارجاع به دبیرخانه. 3- دبیرخانه صدور مجوز نسبت به اخذ استعلام از ادارات ذیربط با توجه به نوع فعالیت کارگاه اقدام مینماید. 4- دبیرخانه صدور مجوز پس از تایید مدیریت کارت شناسایی صادر مینماید.
فصل دوم روش انجام کار
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : بازدید از کارخانه آرد پفک چیتوز – شهرک صنعتی لیا - خیابان امیری – پلاک 9 بر اساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از مرکز تولید آرد پفک سوخاری به بررسی سیستم ها و دستگاهها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید کالایی مانند آرد پفک که بازار رقابتی بسیار شدیدی دآرد پفک استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :
توجیه اقتصادی محصول :
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ) در زمینه فروش محصولات کاغذ می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .
فصل سوم امور مالی طرح
زمین :
محوطه سازی :
ساختمانها :
میزان سرمایه گذاری :
محاسبه هزینه ها :
محاسبه سود و زیان ویژه ( ارقام به میلیون ریال ) تاسیسات مورد نیاز :
وسایل نقلیه :
تاسیسات اداری :
هزینه های قبل از بهره برداری :
تاسیسات و تجهیزات :
هزینه های ثابت طرح :
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی :
حقوق و مزایای پرسنل تولیدی : هزینه سوخت و انرژی :
استهلاک و تعمیر و نگهداری :
فصل چهارم جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات
نتایج حاصله از اجرای طرح : با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از کارخانه تولید کننده آرد پفک سوخاری و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته نمی توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده است می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از سوددهی مورد قبولی برخوردار باشد .
منابع و ماخذ : مرکز تحقیقات آرد پفک و نان ایران شماره 27 ، ص34 ماهنامه صنایع شماره 102 ، ص43 گردآورنده : دکتر علی مرادی – استاد دانشگاه تهران 1386 وزارت بهداشت و علوم پزشکی
جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید |